15. odprto mednarodno prvenstvo za pokal mesta Šoštanj je pretekli vikend potekal v Topolšici. Člani Šaleškega bridge kluba so namreč ob zaključku praznovanja 40 obletnice kluba organizirali prvenstvo, ki je združil igralce bridža. V petek, 14. oktobra, je prvenstvo potekalo v wellness centru Zala, kjer se je zbralo 6 moštev. V soboto, 15. oktobra, pa je v mali jedilnici hotela Vesna v Naravnem zdravilišču Topolšica nastopilo 30 parov.

V petek je potekalo tekmovanje moštev. Moštva so odigrala 5 dvobojev po krožnem sistemu vsak z vsakim po 8 iger. Zadnji krog tekmovanja je prinesel zmagovalca, ko je moštvo CELJA zanesljivo premagalo moštvo JAKI. Domači klub ŠBK 1 pa je visoko izgubilo proti moštvu TEŠ 7. Moštvo CELJE je tako osvojilo prvo mesto, moštvo ŠBK 1 tretje mesto, medtem ko se je na drugo mesto uvrstilo  moštvo TRESIMIR, presenečenje turnirja.

15. odprto mednarodno prvenstvo v bridžu za pokal mesta Šoštanj
Moštvo Celje, zmagovalci moštvenega dela tekmovanja

15. odprto mednarodno prvenstvo za pokal mesta Šoštanj je v soboto bilo namenjeno dvobojem v parih. Tekmovalci so odigrali 15 krogov. Proti vsakemu nasprotniku so v posameznem krogu tako odigrali po 2 igri, v katerih so prikazali bogato teoretično znanje v vseh prvinah tekmovalnega bridža tako v licitaciji kot tudi v igri pri izvajanju in v obrambi. Razlike med uvrščenimi pari v končni razvrstitvi rezultatov pa so bile kljub temu zelo majhne. Naslov zmagovalca ” 15. odprtega parskega prvenstva v bridžu ” za Pokal mesta Šoštanj sta zasluženo osvojila igralca Š. d. Greens´31 Gregor KIT in BK Postojna Aleksander PETROV z osvojenimi 529 MP točkami.

15. odprto mednarodno prvenstvo v bridžu za pokal mesta Šoštanj
Gregor Kit in Aleksander Petrov

Ob odlični igri sta bila v boju za zmago na tem turnirju tudi igralca BK Tivoli Stella DOBRIJEVIĆ in Marjan ZADEL, ki sta na končni lestvici rezultatov samo za 2 MP točki zaostala za prvo uvrščenim parom. Tretje mesto sta z doseženimi 509 MP točkami osvojila igralca BK Žužemberk Barbara BARAGA JAKI in Bogdan RAŠULA.

Takoj za najboljšimi sta se na četrto mesto uvrstila tokrat najboljši igralec Šaleškega bridge kluba Gregor RUS v paru s članom BK Žužemberk Alešem VAVPETIČEM. Med igralci Šaleškega bridge kluba so najboljše uvrstitve dosegli Janko MIJOČ v paru z Andrejem ŠTURMOM, par Lina JELEN – Karel ŠTIGLIC ter Aleksander MIKIĆ v paru z Burgy MIKIĆ, ki so osvojili osmo, trinajsto oziroma štirinajsto mesto.

Več o samem prvenstvu in o rezultatih lahko obiščete spletno stran Šaleškega bridge kluba ali spletno stran Bridge zveze Slovenije.

PUSTITE KOMENTAR