6. otroški festival Pisani balon

0
37

Središče Laškega bo v sredini junija ponovno polno pisanih balonov. Z Društvom ŠMOCL 17. in 18. junija prirejamo 6. otroški festival Pisani balon, ki prinaša raznovrstne delavnice za najmlajše in za tiste malo starejše otroke po duši. “Namen Pisanega balona je obuditi druženje mladih družin v prijetnih pomladno-poletnih dneh, izkoristiti proste trenutke v naravi in spodbuditi otroško ustvarjalnost. Hkrati je festival odlična priložnost za medgeneracijsko sodelovanje in druženje,” pravi vodja festivala Jurij Šuhel.

Prireditev se je v Laškem odvijala že v 80. letih prejšnjega stoletja, ko je bila množično obiskana, nato pa je počasi zamrla. Na pobudo Šuhla smo z društvom Pisani balon obudili leta 2011, od takrat pa se v vsako leto potrudimo ter za najmlajše pripravimo zanimiv in pester program, pri čemer se povezujemo tudi z laškimi društvi in podjetji.

Že v petek v dopoldanskih urah bodo domači čebelarji predstavili svojo dejavnost, popoldan in zvečer pa bodo na svoj račun prišli predvsem mladi, ki jih zanima rolkarska subkultura v Sloveniji. Glavno dogajanje se bo nadaljevalo v soboto zjutraj z zajtrkom, nato pa bodo oživele lutke, baloni bodo dobivali posebne oblike, na obrazih se ne bodo iskrili le nasmehi, ampak tudi poslikave … Otroci bodo lahko vrtičkali, svojo ustvarjalnost pa bodo pokazali tudi na likovnih, bobnarskih in drugih ustvarjalnih delavnicah. Popoldan bodo otroci lahko prisluhnili pravljici, za mlade bo poskrbljeno v skate parku, zvečer pa bodo na svoj račun prišli še ljubitelji rejva.

Vse delavnice in predstave bodo brezplačne, saj je cilj festivala omogočiti prav vsem, da pokažejo svojo ustvarjalno žilico, da si ogledajo lutkovno predstavo in da se predvsem zabavajo. In ker Pisani balon postaja že tradicionalna otroška prireditev, si zasluži tudi svojo pesem. Za to je letos poskrbela skupina Marvin iz Laškega, ki je posnela prav posebno himno, ki jo bodo na letošnjem festivalu peli prav vsi! Zato vas z veseljem vabimo na festival barv, ustvarjalnosti in otroških iger!

Pisani_Balon_Program
Vir:
Jurij Šuhel
Društvo ŠMOCL
www.smocl.com

PUSTITE KOMENTAR