Alpsko mleko potuje v olimpijski Rio

0
4
Podpis pogodbe

Sponzor olimpijske reprezentance Slovenije so postale Ljubljanske mlekarne z blagovno znamko Alpsko mleko, ki bo v naslednjem letu obeležila 50. obletnico obstoja. Pogodba o sponzorstvu vključuje tudi olimpijske igre v Tokiu, ki se bodo odvijale leta 2020. Slogan kampanje Rio 2016 bo Okus po domu in tako bodo v Ljubljanskih mlekarnah poskrbeli, da se bodo reprezentanti tudi v tujini počutili kot doma.

Tomaž Žnidarič, predsednik uprave Ljubljanskih mlekarn, in Edvard Kolar, generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije sta sodelovanje uradno oznanila na fotografiranju za prvo kampanjo. Pridružila pa sta se tudi olimpijcem na zajtrku. Na zajtrku so bili prisotni odlični slovenski plavalec Damir Dugonjić, šprinterka iz Velenja Maja Mihalinec, Luka Janežič, ki nosi naslov svetovnega rekorderja na 400 metrov ter telovadka Teja Belak. Na zajtrku so si prisotni lahko seveda postregli z napitkom Alpsko mleko.

Alpsko mleko
Zajtrk olimpijcev

V okviru partnerstva se bodo lansirali licenčni produkti, ki jih bodo Ljubljanske mlekarne razvijale na področju mlečnih izdelkov. Izdelki bodo obarvani z olimpijsko tematiko.

Tomaž Žnidarič, predsednik uprave Ljubljanskih mlekarn, je ob tej priložnosti povedal:

»Zelo se veselimo olimpijskega partnerstva. Ena od naših smernic bo povezovanje nekdanjih, sedanjih in bodočih olimpijcev. V letu 2017 bo blagovna znamka Alpsko mleko praznovala že 50-letnico in želimo jo obeležiti tudi prek slovenske olimpijske zgodbe. Naši reprezentanci pred olimpijskimi igrami želimo veliko uspeha.”

Darila Ljubljanskih mlekarn
Darila Ljubljanskih mlekarn

Ob podpisu pogodbe je Edvard Kolar, generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije, izrazil veselje, da je blagovna znamka Alpsko mleko postala del olimpijske zgodbe.

Olimpijska delegacija Slovenije je prijela darilne škatle, s katerimi so Ljubljanske mlekarne želele navdihniti olimpijce pred odhodom v Rio. Štirje slovenski olimpijci, Damir Dugonjić, Maja Mihalinec, Luka Janežič, ter telovadka Teja Belak bodo skupaj s svojimi trenerji posneli filmčke, ki si jih bo pred pričetkom olimpijskih iger moč ogledati na digitalnih kanalih Olimpijskega komiteja Slovenije in Ljubljanskih mlekarn.

Do letošnjih olimpijskih iger je še natanko 14 dni, ki bodo potekale v Braziliji. Športniki iz 206 držav se bodo pomerili v 306 disciplinah, pričakovano je, da se bo olimpijskih iger udeležilo 10.500 športnikov. Poletne olimpijske igre bodo v Riu de Janeiru potekale od 5. avgusta do 26. avgusta 2016.

PUSTITE KOMENTAR