Včeraj je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič s sodelavci v mestni hiši sprejel župana mesta Prijedor Marka Pavića. Spremljala sta ga sodelavka za protokol Dragana Radanović in direktor Agencije za ekonomski razvoj Prijedor Mišo Reljić. Marko Pavić je izrazil željo po sodelovanju z Mestno občino Velenje še v prihodnje.

Evropski poslanec dr. Igor Šoltes je imel včeraj, 5. 7. 2016, na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu govor na temo begunske krize. Povedal je : „Evropska mejna in obalna straža ne more biti čudežno sredstvo pri reševanju begunske krize.“.

Po dolgi in uspešni sezoni se je evropskega kadetskega prvenstva v judu, udeležila tudi najuspešnejša velenjska tekmovalka, Veronika Mohorič. Udeležbo na evropskem prvenstvu, ki je bilo tokrat v Vanti na Finskem, si je Veronika izborila z uspešnimi uvrstitvami na evropskih pokalih. Čeprav ni bila najbolj uspešna, je to najboljša uvrstitev v zgodovini kluba.

S šolskim ekovrtom se je Gimnazija Celje – Center pridružila široki šolski mreži ekovrtov in vstopila v mednarodni projekt EAThink in projekt Zdrava šola. S tem želijo opomniti na pomembnost lokalno in domačo pridelano hrano.

Zdaj že tradicionalni »Big Jump« v Muro bo 10. julija vrhunec letošnjega dneva Evropske Amazonke, s katerim se slavi lepota naravnih rek in poudarja naravne vrednote bodočega petdržavnega UNESCO biosfernega območja Mura-Drava-Donava. Biosferno območje, poznan tudi kot Evropska Amazonka, se razteza prek Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Srbije in Slovenije, in bo postal največje čezmejno rečno varovano območje v Evropi.

Kronika.

PUSTITE KOMENTAR