Skupina Gorenje je osvojila prestižne oblikovalske nagrade Red dot. Žirija jih je prepoznala kot aktualne vrhunce oblikovanja v panogi gospodinjskih aparatov. Sicer je Gorenje reden prejemnik nagrad vse od leta 2005.

Projekt Promenada se je uvrstil med finaliste 9. bienalne evropske nagrade za urbani javni prostor. Projekt je prejel kar nekaj nagrad, med drugimi mednarodni priznanji na odmevnih arhitekturnih dogodkih v Benetkah in Budvi. Parkirišče Promenada v Velenju pa je bilo aprila 2015 tudi prejemnik mednarodne nagrade letošnje izvedbe »Architizer A+ Awards« s sedežem v New Yorku.

V sredo, 6. julija, je Mestna občina Celje podpisala pogodbo z Olimpijskim komitejem Slovenije in s Športno zvezo Celje o delovanju regijske pisarne. Župan Bojan Šrot je strnil, da se nadeja izjemno dobrega sodelovanja regijske pisarne z Mestno občino Celje in verjame, da bo to pripomoglo k še boljši in bolj raznovrstni ponudbi športnih aktivnosti tako v Celju kot tudi širši regiji.

Prometna nesreča iz leta 2013, ki se je v smeri Unca zgodila na primorski avtocesti je povod za akcijo »Reši življenje!«. Tovorno vozilo je tedaj prebilo ograjo, se prevrnilo na bok in poškodovalo še šest osebnih vozil, oba vozna pasa sta bila blokirana in v trenutku je nastal daljši zastoj. Akcija bo potekala na počivališču Lom, kjer bodo delili plastenke z vodo, na katerih bodo nalepke Reši življenje, ki ozaveščajo ljudi o varnosti v prometu.

PUSTITE KOMENTAR