Dnevni pregled 1. avgust 2016

0
47

Dnevni pregled 1. avgust 2016 pričenjamo z obvestilom Mestne občine Celje o zaključku arheološke

Sporočilo za medije med Stanetovo, Aškerčevo, Cankarjevo in Levstikovo ulico.

»Med arheološkimi raziskavami smo našli razmeroma dobro ohranjene ostanke in strukture rimske in pozno rimske Celeje. Še posebej smo veseli, da smo med sondiranjem našli del zidu srednjeveškega dvorca. Da je stal na tem območju, so doslej vedeli samo iz pisnih virov, zato je ta najdba za nas velikega pomena«, je povedal kustos dr. Jure Krajšek.

Dnevni pregled 1. avgust 2016 nadaljujemo z dvema novicama s področja športa. Polona Hercog bo vendarle nastopila na olimpijskih igrah v Riu. Polona Hercog, ki je trenutno na 98. mestu lestvice WTA, je zaokrožila število slovenskih predstavnikov na OI na 60 in bo še drugič zaigrala za Slovenijo na olimpijadi. Hercogova bo nastopila v glavnem delu turnirja, kamor je uvrščenih 64 najboljših posameznic, ki se bodo pomerile na trdi podlagi.

Po dodatnih usklajevanjih in nekaj kompromisih je RK Gorenje Velenje z vodstvom Lige SEHA finaliziral spored tekem v tem tekmovanju za prihajajočo sezono. Vse domače tekme bodo načeloma na sporedu ob torkih ob 19.00.

Razpored tekem, Dnevni pregled 1. avgust 2016
Razpored tekem, Dnevni pregled 1. avgust 2016

Dnevni pregled 1. avgust 2016 vključuje tudi novico iz področja kulture. V soboto, 6. avgusta, se začenja 27. Poletni lutkovni pristan, ki ga Lutkovno gledališče Maribor tradicionalno prireja avgusta. Festival bo trajal do 4. septembra, ponudil pa bo več kot dvajset domačih in tujih predstav ter številne spremljevalne dogodke.

Za konec si lahko ogledate še Kroniko.

PUSTITE KOMENTAR