Dnevni pregled 12. avgust 2016

0
44

Dnevni pregled 12. avgust 2016 začenjamo s športno novico. Moška članska reprezentanca v petek, ob 20.15, začenja nastope na mednarodnem pripravljalnem turnirju v Avstriji. Izbranci Igorja Kokoškova se bodo uvodoma pomerili z gostitelji Avstrijci.Vse ljubitelje košarke čaka vesela vest. Vse tekme slovenske reprezentance boste lahko spremljali v živo na tej povezavi. Poleg Slovenije in domačinov bosta na turnirju nastopali še reprezentanci Poljske in Islandije. Prva bo tekmica naših fantov v soboto, ob 20.15, slednja pa dan kasneje, ob 16.00.

Dnevni pregled 12. avgust 2016 nadaljujemo z novico iz Mestne občine Celje. Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je za 104. rojstni dan obiskal sestro Maro, Marijo Vampelj, ki je članica redovne skupnosti Frančiškank Marijinih misijonark v župniji svete Cecilije v Celju. Na začetku svoje poti je kot sestra delovala v Italiji, konec sedemdesetih let pa se je vrnila v Slovenijo in delovala v Cerkljah, Mariboru, Lescah in Ljubljani. Posvečala se je bolnikom in opravilom doma. Leta 1997 je obiskala Sveto deželo in šla pri svojih 85-tih letih na misijon v Bosno, kjer so sestre odprle skupnost z namenom, da bi vlivale pogum beguncem, ki so se vračali in jim pomagale pri izgradnji in obnovi domov po vojni.

Dnevni pregled 12. avgust 2016 zaključujemo s policijskim poročilom. Storilec je vlomil v hišo v Velenju in sicer skozi vrata terase, medtem, ko so bili lastniki hiše odsotni. Podatke o tem, kaj je odnesel, bodo lastniki sporočili, ko se vrnejo.

V Florjanu, prav tako na območju Policijske postaje Velenje, so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je poskušal v hišo vlomiti skozi stranska vrata, vendar mu ni uspelo.

V gozdu v Črni na Koroškem se je zgodila nesreča pri delu. Delavcu je spodrsnilo pri kleščenju vej in se je močneje porezal po roki.

Na območju Luč se je zgodila prometna nesreč, v kateri se je huje poškodoval motorist. 41-letni motorist, ki je vozil iz smeri Kranjskega Raka proti Kamniku je trčil v odbojno ograjo in nato pod ograjo zdrsel izven vozišča.

PUSTITE KOMENTAR