Rokometnemu klubu Gorenje Velenje se bo v prihodnjih sezonah pridružil obetavni Filip Banfro, ki prihaja iz Slovenj Gradca. Še ne 18-letni rokometaš se najbolje znajde na položaju desnega zunanjega igralca. Rokometni Klub Gorenje Velenje je s Filipom Banfro sklenil štiriletno pogodbo. Prvi dve sezoni bo mladi Korošec igral za mladince Rokometnega Kluba Gorenje Velenje, hkrati pa bo posojen k članom Rokometnega Kluba Slovenj Gradec 2011.

V petek, 15. julija, bodo na Velenjski grad povabili otroke in starše, ki so dovolj pogumni, da bodo noč preživeli v grajskih sobanah. Tri dni prej, v torek, 12. julija, se bodo velenjski muzealci z delavnicami za otroke predstavili na travniku ob Domu kulture Velenje, v sredo, 13. julija, pa vas skupaj s člani Šaleškega muzejskega in zgodovinskega društva vabijo na vodena ogled razstave v Galeriji Velenje in sprehod po mestnem središču.

Več kot 30 najpogumnejših, med njimi tudi Vlado Kreslin, je v nedeljo, 10. julija skupaj skočilo v reko Muro in se tako vključilo v vseevropski dogodek Veliki skok (Big Jump). Zdaj že tradicionalni skok v Muro, Dravo in Donavo je v Črncih zbral več sto ljudi, ki so skupaj obeležili dan evropske Amazonke, ki slavi lepoto rek in poudarja naravne vrednote na prihodnjem petdržavnem Unescovem biosfernem območju Mura–Drava–Donava.

Kronika.

PUSTITE KOMENTAR