Dnevni pregled 14. julij 2016

0
53

Dnevni pregled 14. julij 2016 sporoča dve obvestili Mestne občine Velenje in Mestne občine Celje.

Dnevni pregled 14. julij 2016
Dnevni pregled 14. julij 2016

Mestna občina Velenje je sporočila, da so se vključili v projekt „Gospodarjenje z e-odpadki“. Odpadki so problem vsakodnevnega življenja, zaradi tehnološke rasti pa so vse bolj problematični tudi električni in elektronski odpadki, imenovani e-odpadki. Mestna občina Velenje se zaveda te problematike in v ta namen je postavila že več kot dvajset zbiralnikov e-odpadkov. Kaj je namen projekta „Gospodarjenje z e-odpadki“ si lahko ogledate v Dnevnem pregledu.

Mestna občina Celje pa je za občane pripravila nagradno igro. S privlačnimi nagradami želi spodbuditi čim več občanov Mestne občine Celje k sodelovanju pri zadevi, ki je še kako pomembna za življenje in delovanje v Mestni občini Celje. Sodelujete lahko v nagradni anketi in se tako potegujte za nagrade v skupni vrednosti 1000 evrov, hkrati pa podate svoje mnenje o prometnem režimu v Mestni občini. Glavnega nagrajenca čaka prav posebna nagrada. Anketo je pripravila Mestna občina Celje na temo „Celostne prometne strategije“. V videu si lahko ogledate pogoje za sodelovanje v nagradni anketi.

Dnevni pregled 14. julij 2016 ponuja novico iz športnega sveta. Pivo in cvetje ne bo edini dogodek, ki se bo v naslednjih dneh odvijal v Laškem. Poskrbljeno bo tudi za vse športne navdušence. Tisti, ki vas zanima dogajanje na področju košarke, bo Laško pravi naslov za vas. V okviru Samsung državnega prvenstva košarke 3×3, bo v Laškem potekala zadnja kvalifikacijska tekma uradnega državnega prvenstva Košarkarske zveze Slovenije.

Radenska je ponovno potrdila svojo vrhunsko kakovost. Potekal je 20. mednarodno ocenjevanje pijač, na katerem so pobrali dve veliki zlati medalji, dve zlati in tri srebrne medalje. Direktor podjetja Marian Šefčovič je izrazil veselje nad prejetimi nagradami in dejal, da je to potrditev kakovosti pijač Radenske. Ocenjevanje pijač je potekalo v okviru 54. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA.

Agencija za varnost v prometu ponovno opozarja vse voznike, da upoštevajo cestno prometna pravila in tako poskrbijo za svojo varnost in varnost ostalih udeležencev v prometu. Več o nasvetih, ki jih je Agencija za varnost v prometu pripravila, si lahko ogledate v videu.

Dnevni pregled 14. julij 2016 zaključujemo s pregledom dogodkov na področju varnosti v preteklih dneh, ki jih je zabeležila Policijska uprava Celje.

PUSTITE KOMENTAR