Dnevni pregled 14. september 2016

0
51

Dnevni pregled 14. september 2016 pričenjamo z vabilom Mestne občine Velenje, da se pridružite Evropskemu tednu mobilnosti.

Odpravite se lahko na prizorišče Pikinega festivala s kolesom. Vsak dan, od ponedeljka, 19. septembra, do petka, 23. septembra, se boste lahko ob 16. uri v spremstvu Pike Nogavičke, občinskih redarjev in policistov s kolesi odpravili iz Titovega trga do prizorišča festivala ob jezeru. Tam vas bo čakalo urejeno brezplačno parkirišče za kolesa.

Dnevni pregled 14. september 2016 nadaljujemo z gospodarsko novico.

Včeraj je v okviru Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju potekala okrogla miza z naslovom Oživljanje podjetništva v mestnih jedrih, kjer so primere dobrih praks predstavili Mestna občina Celje, Mestna občina Koper, Mestna občina Kranj in Mestna občina Novo mesto.

Dnevni pregled 14. september 2016, Okrogla miza v Celju
Dnevni pregled 14. september 2016, Okrogla miza v Celju

Kot odgovor na trend izumiranja mestnih središč, se je razvil pristop management mestnih središč, kot partnerski model sodelovanja, v katerem povezano delujejo vsi vključeni deležniki iz javnega in zasebnega sektorja – občine, podjetniki in drugi ponudniki iz mestnih jeder, lokalna skupnost in turizem. Na podlagi primerov dobrih praks so na srečanju poudarili pomen uvajanja različnih modelov managementa mestnih središč in iskanja novih podjetniških priložnosti za njihovo oživljanje.

Dnevni pregled 14. september 2016 predstavlja projekt Kreativni generator.

Projekt Kreativni generator vključuje dijake, ki so se že preiskusili kot mladi raziskovalci in tudi uspešno izdelali raziskovalno nalogo s ciljem, da svoj izdelek ali storitev nadgradijo.

V prvem letu projekta bodo partnerji tri šole: Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo Šolskega centra Celje, Gimnazija Celje – Center ter Elektro in računalniška šola Šolskega centra Velenje. Soorganizator prvega srečanja je SAŠA inkubator.

Dnevni pregled 14. september 2016 zaključujemo s policijskim poročilom.

Včeraj, okoli pol devetih dopoldne, je v Velenju, na Cesti Františka Foita, policija obravnavala prometno nesrečo, v kateri se je poškodoval kolesar. Kolesar je bil v prometni nesreči udeležen sam. Pri prečkanju ceste je izgubil oblast nad kolesom in padel. Pri padcu se je hudo poškodoval.

V Borku, na območju Zreč, se je včeraj zgodila nesreča pri delu. 68-letni domačin se je huje poškodoval pri čiščenju gozdne poti. Med žaganjem mu je spodrsnilo in je padel s traktorja.

PUSTITE KOMENTAR