Dnevni pregled 28. julij 2016

0
57
Dnevni pregled 28. julij 2016
Dnevni pregled 28. julij 2016

Dnevni pregled 28. julij 2016 se začenja s sporočilom Mestne občine Velenje. Občina skupaj s Kulturno-umetniškim društvom Ljubečna prireja polfinale državnega prvenstva v diatonični harmoniki Zlata harmonika Ljubečna. Prireditev bo potekala na Velenjskem gradu. Zmagovalec v finalu prejel pokal. Na finalnem dnevu bodo podelili tudi plaketo Avgusta Stanka in sicer za najbolj izvirno odigrano ljudsko skladbo.

LUD Literatura in Društvo slovenskih literarnih kritikov vabijo na simpozij Umetnost kritike, ki poteka že tretjič. Tema tokratnega simpozija je kritikova odgovornost. Vse, ki bi vas ta tema zanimala, lahko pošljete kratek povzetek svoje teze in se prijavite za nastopajoče. Več o prireditvi si lahko ogledate v videu Dnevni pregled 28. julij 2016.

Dnevni pregled 28. julij 2016 zaključujemo s kroniko.

V torek 26. julija se je nekaj pred 17. uro zgodila huda prometna nesreča izven naselja Šoštanj. 29-letni voznik brez vozniškega dovoljenja je vozil neregistrirano osebno vozilo iz smeri Lokovice proti Šoštanju. Razlog je neprilagojena hitrost.
Omenjenega voznika so policisti v preteklosti že večkrat obravnavali in zoper njega ukrepali zaradi cestno prometnih prekrškov. Včeraj dopoldne so mu žalski policisti v Parižljah vozilo zasegli.

V torek, 26. julija je policija obravnavala dve tatvini in sicer v Laškem in v Celju.

V cvetličarni v Laškem je Eden od dveh moških, ki sta prišla v cvetličarno, zamotil prodajalko, drugi pa je medtem skozi zadnja, nezaklenjena vrata odšel v skladiščne prostore in prodajalki iz torbice ukradel denar.

V trgovini v Celju, na Ulici celjskih knezov, sta Moški in ženska, najverjetneje romunska državljana, pred trgovino zamotila zaposleno, tretji pa je medtem iz skladiščnih prostorov trgovine, zaposleni iz denarnice ukradel gotovino.

PUSTITE KOMENTAR