Dnevni pregled 30. avgust 2016

0
1

Dnevni pregled 30. avgust 2016 pričenjamo z novicami iz Premogovnika Velenje.

Delničarji so se seznanili z odstopom člana Nadzornega sveta Premogovnika Velenje dr. Boštjana Markolija ter od 30. avgusta 2016 do 10. julija 2019 na to mesto izvolili Uroša Podobnika.

Podano je bilo pisno poročilo glavnega delničarja o izključitvi manjšinskih delničarjev na podlagi 386. člena ZGD-1 oz. o predpostavkah za prenos delnic na glavnega delničarja in primernosti denarne odpravnine manjšinskim delničarjem, ki ga je pripravila družba HSE ter poročilo revizorja o primernosti višine denarne odpravnine ljubljanske revizijske družbe BDO Revizija, d. o. o. z dne 28. 6. 2016. Holding Slovenske elektrarne ima 99,18 odstotni delež v osnovnem kapitalu družbe Premogovnik Velenje in je glavni delničar po določilih 2. odstavka 384. člena ZGD-1, skladno s tem členom se vse navadne imenske kosovne delnice manjšinskih delničarjev z oznako RLVG prenesejo na glavnega delničarja, manjšinskih delničarjem pa se izplača denarna odpravnina v višini 0,59 evra za posamezno delnico.

Dnevni pregled 30. avgust 2016 nadaljujemo z novico iz gospodarstva.

Ana Laura Rednak, izvršna direktorica inovativnega velenjskega podjetja Skaza, je nominirana za nagrado Evropski podjetnik leta za vzhodno Evropo 2016 (European CEO Entrepreneur Of The Year 2016) v kategoriji predelovalna industrija, ki jih vsako leto izbira priznana publikacija European CEO.

»Podjetniki so vizionarji, ki so ključnega pomena za uspeh podjetja. Njihova prizadevanja za širitev podjetja jih postavljajo v središče poslovanja, zato nagrada pomeni prepoznavanje tistih izjemnih vodstvenih kvalitet, vizije, osebnostnih lastnosti in usmerjenosti v razvoj, ki delajo uspešne podjetnike tako navdihujoče,« je zapisano v obrazložitvi strokovne komisije, sestavljene iz predstavnikov publikacije European CEO in žirije, ki se skupaj lahko pohvali z več kot 230-letnimi izkušnjami iz poslovnega novinarstva.

Dnevni pregled 30. avgust ponuja še novico iz sveta športa.

Prejšnji konec tedna je na letališču v Murski soboti potekalo državno prvenstvo v športnem padalstvu. Naslov državnega prvaka, v kategoriji Wingsuit je osvojil Robert Krenker iz Velenja, ki je pravzaprav dobre mednarodne rezultate potrdil še z zmago na državnem prvenstvu.

Dnevni pregled 30. avgust 2016, Robert Krenker
Dnevni pregled 30. avgust 2016, Robert Krenker

Izjava Roberta Krenkerja:

“V veselje mi je bilo tekmovati z domačimi tekmovalci in na tekmi, ki je bila v Sloveniji organizirana prvič. Nekako so me uvrščali za favorita, čeprav je bilo to zame samo dodatno breme. Uspelo mi je izvesti serijo treh res dobrih letov in rezultat je temu primeren. Veselim se te zmage, vendar se moram pripravljati že za naslednjo tekmovanje. Pred mano je najpomembnejša tekma v letošnji sezoni in sicer Svetovno prvenstvo, ki bo potekalo v začetku meseca novembra v ZDA.”

Dnevni pregled 30. avgust 2016 zaključujemo z zaklujčkom festivala Kunigunda.

Med 19. in 27. avgustom je v Velenju utripal, se sestavljal, huronsko kričal, milo šepetal Festival mladih kultur Kunigunda, ki se je v okviru dobertedenskega dogajanja kameleonificiral v skoraj 40 takšnih ali drugačnih kulturnih projektov. Že tradicionalno je svojo zadnjo sapo porabil za krik, ki je v petek in soboto zatresel Škalsko jezero – minuli vikend sta se v tamkajšnjem Letnem kinu zgodila zaključna koncerta vsestranskega kulturnega festivala, ki bo naslednje leto pod taktirko Mladinskega centra Velenje Šaleško dolino okupiral že dvajsetič. To pa ni vse, kar se je ta vikend zgodilo pod plapolajočo zastavo avtonomne kulturne cone Avtonomne republike Kunigunda.

PUSTITE KOMENTAR