Dnevni pregled 31. avgust 2016

0
50

Dnevni pregled 31. avgust 2016 začenjamo z novico iz gospodarstva.

Skupina Mercator po uspešnem zaključku poslovnega leta 2015 in prvega četrtletja 2016 nadaljuje s pozitivnim poslovanjem tudi v prvem polletju letošnjega leta. V prvem polletju je ustvarila za 1,25 milijarde evrov prihodkov iz prodaje, dobiček iz poslovanja pa je znašal 21,19 milijona evrov. Skupina pa je prvo polletje 2016 zaključila s čistim dobičkom v višini 7,05 milijona EUR.

Poslovni izid iz poslovanja in dobiček nista primerljiva s preteklim letom predvsem zaradi enkratnih poslovnih dogodkov. V lanskem prvem polletju je bilo k rezultatom poslovanja namreč vključeno še poslovanje neosnovnih dejavnosti , ki jih je Mercator nato prodal v okviru postopkov prodaje poslovno nepotrebnega premoženja. Vsi ukrepi, povezani s prodajo neosnovne dejavnosti in prenovami prodajnih površin, že nakazujejo izboljšanje trendov ter ponovno rast tržnih deležev. Več o poslovanju Mercatorja si lahko ogledate na tej povezavi.

Dnevni pregled 31. avgust 2016 nadaljujemo s športom.

Nordijski kombinatorci so se minuli vikend pomerili za poletno veliko nagrado v Nemčiji. Prvo prizorišče tekem je bil Oberwiesenthal, kjer je bil v soboto, 27. avgusta, na sporedu ekipni sprint. Slovenijo sta zastopali dve ekipi, od teh je bila ena povsem velenjska. Z združenimi močmi sta nastopila člana Smučarsko skakalnega kluba Velenje Vid Vrhovnik in Marjan Jelenko. Velenjski dvojec je po skokih na 106-metrski napravi zasedal 15. mesto, z zaostankom za vodilno nemško ekipo minuto in 34 sekund, vendar preizkušnje s tekom ni dokončal. Zmagala je nemška ekipa, na zmagovalni oder pa sta prišli še prvi ekipi Norveške in Avstrije.

Dnevni pregled 2016 zaključujemo s policijskim poročilom.

Zgodila se je prometna nesreča, v kateri sta se včeraj huje poškodovala voznik kolesa z motorjem in njegov sopotnik. Mladoletni voznik, ki je vozil kolo z motorjem iz smeri Bočne proti Grušovlju, je v ostrem desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na bankino, nato v obcestni jarek ter trčil v betonski kanal. V trčenju sta se mladoletni voznik in njegov mladoletni sopotnik hudo poškodovala.

PUSTITE KOMENTAR