Dnevni pregled 5. avgust 2016

0
44

Dnevni pregled 5. avgust 2016 začenjamo z obvestilom Mestne občine Velenje.

V sredo, 10. avgusta, bo ob 17. uri v sejni dvorani Mestne občine Velenje javna obravnava Osnutka Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za območje urejanja S4/4, nad Stanetovo cesto v Velenju.

Na javno obravnavo so vabljeni vsi zainteresirani občani, predstavniki nosilcev urejanja prostora, lokalnih skupnosti, gospodarstva, interesnih združenj in zainteresirane javnosti.

Dnevni pregled 5. avgust 2016 nadaljujemo z ekološko obarvano tematiko.

Občina Solčava, destinacija Logarska dolina Solčavsko, bo v petek, 5. avgusta ob 20. uri na slovesni tematski prireditvi ob občinskem prazniku Občine Solčava, podpisala zeleno politiko slovenskega turizma

Ogledate si lahko še novico iz športnega dogajanja.

Moška članska reprezentanca je v pričakovanju prvega preizkusa v letošnjih pripravah na kvalifikacije za EuroBasket 2017. Na Pokalu Adecco, ki ga bo ta konec gostila celjska dvorana Zlatorog, se bodo izbranci selektorja Igorja Kokoškova v polfinalu pomerili s Portugalsko. Tekma bo na sporedu v petek, ob 20. uri.

Celodnevne vstopnice so še vedno na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima, možno je tudi naročilo preko spleta. Blagajna pred dvorano Zlatorog se bo odprla dve uri pred prvo tekmo. Tukaj lahko kupite vstopnice.

Igor Kokoškov, selektor Slovenije:

“Še vedno se nahajamo na začetku procesa treningov. Igralci so med seboj zelo tekmovalni in željni tekem na Pokalu Adecco. Nihče ni na pripravah le zaradi treningov. V ekipi je čutiti pozitivno energijo. Zadovoljen sem s trenutnim stanjem moštva. Tekmi v Celju nam bosta pokazali, kaj nam v naši igri še manjka. V tem trenutku o nasprotnikih ne razmišljamo, pač pa se osredotočamo le na svojo igro. Želim si, da ostanemo zdravi ter da napredujemo od tekme do tekme. Na Pokalu Adecco bomo dali priložnost za igro vsem košarkarjem. V obrambi se ne bomo posvečali nasprotniku ampak našim obrambnim principom.”

Dnevni pregled 5. avgust 2016 zaključujemo s policijskim poročilom.

Pri košnji trave na izjemno strmem pobočju v Zlatečah, na območju Policijske postaje Celje, se je včeraj dopoldne poškodoval 55-letni moški, ki mu je kosilnica med košnjo zdrsnila. Ko jo je poskušal ustaviti je padel nanjo in se izredno hudo poškodoval.

V križišču Bezenškove in Prijateljeve ulice v Celju je policija včeraj, okoli 3. ure popoldne obravnavali prometno nesrečo. 52-letni voznik osebnega vozila je izsilil prednost 53-letnemu vozniku osebnega vozila. V trčenju se je povzročitelj hudo telesno poškodoval, drugi udeleženec pa lažje.

Na Zelenici v Celju je včeraj policija obravnavala tatvino moškega kolesa. Storilec ga je odpeljal s stopnišča stanovanjskega bloka.

PUSTITE KOMENTAR