Dnevni pregled 5. september 2016

0
56

Dnevni pregled 5. september 2016 pričenjamo z novico Mestne občine Velenje.

Od 30. avgusta je na spletni strani Mestne občine Velenje objavljen javni natečaj »Najlepše celovito urejen prodajni prostor v mestnem središču Velenja«.

Z javnim natečajem želi občina spodbuditi vse lastnike ali najemnike poslovnih prostorov v mestnem središču k lastnemu prispevku za celovitejšo obeležitev praznika Mestne občine Velenje ali Pikinega festivala, ki potekata v prazničnem mesecu septembru. Spodbuditi želijo zanimivost in atraktivnost prodajnih prostorov v mestnem središču ter tako posledično privabiti v mesto več obiskovalcev.

Prijave na natečaj so možne do vključno 20. septembra, ocenjevanje prijaviteljev pa bo potekalo od 21. do 26. septembra.

Dnevni pregled 5. september 2016 nadaljujemo s športno novico.

V soboto 3. septembra se je v Čakovcu odvil jubilejni 20. karate turnir “MEĐIMURJE OPEN 2016”

Tekmovalke in tekmovalci Karate kluba Rudar so osvojili skupaj 12 medalj, od tega 5 zlatih, 3 srebrne in 4 bronasta odličja.

Tina nadaljuje z izjemno formo na začetku jesenskega dela sezone. Tokrat je zanesljivo slavila tako v mlajših članicah kot med članicami. Izkazali so se tudi drugi, med njimi je izvrsten bil Niklas Tamše, zmagal je tako v katah kot v borbah.

Dnevni pregled 5. september 2016 ponuja še novico iz področja kulture.

Na Trgu celjskih knezov se je odprla začasna fotografska razstava ob 70-letnici rokometa v Celju in delovanja Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Začasna razstava 70 let rokometa v Celju, ki skozi fotografije prikazuje razvoj rokometa v Celju in delovanja kluba je od 1. septembra pred stavbo Mestne občine Celje na ogled vsem mimoidočim. Praznovanje 70-letnice je priložnost, da obiskovalci skozi fotografije obudijo spomine na prelomne trenutke in velike uspehe rokometašev, ki so močno zaznamovali razvoj športa v knežjem mestu.

Dnevni pregled 5. september zaključujemo z novico o pogrešani osebi.

Včeraj je policija bila obveščena, da je od sobote zvečer pogrešan 29-letni Matej Mrakič z območja Mute, natančneje iz Gortine. Pogrešanega so nazadnje videli v soboto, okoli 19. ure, ko je odšel od partnerke, stanujoče v Košnici pri Celju. Iz Košnice se je odpeljal zosebnim vozilom Toyota Corolla. Pogrešani je srednje postave, visok približno 180 centimetrov, pobritega lasišča. Ko so ga nazadnje videli je bil oblečen v zeleno majico s kratkimi rokavi in svetlo modre kavbojke.

Dnevni pregled 5 september 2016, Mrakič Matej
Dnevni pregled 5. september 2016, Mrakič Matej

Vse, ki so pogrešanega opazili policija naproša, da to sporočijo na telefonsko številko Policijske postaje Celje 03 54 26 400 oziroma na telefonsko številko 113.

PUSTITE KOMENTAR