Evropski teden mobilnosti v Velenju

0
94

Evropski teden mobilnosti bo zaznamoval tudi Velenje. V Velenju se bodo tudi letos odvijali številni dogodki in sicer bo v petek, 16. septembra, od 9. do 14. ure na Jenkovi cesti potekala osrednja prireditev “Dan brez avtomobila”. Organizirano bo risanje s kredo, likovne ustvarjalne delavnice za najmlajše in osnovnošolce, gibalni poligon, poligon “Kolesar”, simulator varne vožnje, mini nogomet, badminton, odbojko, na ogled bo ulična lutkovna predstava Lutkovnega gledališča Velenje, avtobus Lokalc, električni kombi ter stojnica Centra ponovne uporabe. Za osnovnošolke in vrtčevske otroke bosta pripravljeni delavnici “Parkirišče postane igrišče” in “Načrtovanje trajnostne mobilnosti”, otroci Osnovne šole Antona Aškerca pa bodo pripravili atletski poligon in pevski nastop.

Evropski teden mobilnosti v Velenju
Evropski teden mobilnosti v Velenju

Zavod KSSENA bo Evropski teden mobilnosti zabeležil s predstavitvijo projektov, ki jih vodi oziroma v njih sodeluje ter električni avtomobil, svoje dejavnosti pa bodo predstavili Šolski center Velenje, Medpodjetniški izobraževalni center in Klub starodobnikov na kolesih iz Šentjurja. V sodelovanju z Mladinskim centrom Velenje bo Mestna občina Velenje pripravila ustvarjalnico z naslovom “Podari kolo – prijazno bo zelo”. Prireditve “Dan brez avtomobila” pa se bo s kolesom udeležila tudi Pika Nogavička. Jenkova cesta bo zaradi prireditve “Dan brez avtomobila” 16. septembra zaprta od 7. do 15. ure.

Od 19. septembra do 23. septembra bo v sodelovanju s Festivalom Velenje organizirana akcija “S Kolesom na Piko”.

V soboto, 17. septembra, bo v sodelovanju s Planinskim društvom Velenje ob 8. uri organiziran 5. Pohod in rekreativno kolesarjenje na Paški Kozjak. Zbirno mesto bo pri Gasilskem domu Šalek od 7.30 do 8. ure. V primeru dežja prireditev odpade.

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti je bilo v Velenju poleg prireditev, ki se bodo odvile v času od 16. do 22. septembra, izvedeno tudi nekaj trajnostnih ukrepov. V kratkem bo nadgrajen obstoječ sistem izposoje mestnih koles (sistem BICY) z dvema postajam in 5 kolesi (v KS Pesje in pri Velenjki), nameščeni bodo odštevalniki na semaforje v centru mesta, postavljena bodo »servisna stojala za kolesa« na območju jezera pri čolnarni, urejena je tudi kolesarska steza (Šumi–križišče Tomšičeva in ceste Talcev–Jager).

PUSTITE KOMENTAR