Pijmo odlično vodo iz Šaleške doline

0
92

Komunalno podjetje Velenje je Festivalu Velenje in Galeriji Velenje podarilo vrče za vodo

Velenje, 28. junija 2016 – V okviru projekta Celovita oskrba s pitno vodo v Šaleški dolini, ki je financiran tudi s strani Evropske unije, je Komunalno podjetje Velenje danes Festivalu in Galeriji Velenje podarilo vrče za vodo »Šaleški biser, okus zdravja«. Namen projekta je med drugimi cilji spodbujanje pitja zdrave pitne vode iz pipe.

Barbara Pokorny in Uroš Rotnik
Barbara Pokorny in Uroš Rotnik

Direktorica javnega zavoda Festival Velenje Barbara Pokorny je od direktorja Komunalnega podjetja Velenje dr. Uroša Rotnika danes v uporabo sprejela večjo količino vrčev za vodo, ki bodo v prihodnje nadomestili embalirano vodo na kulturnih prireditvah in dogodkih. Festival Velenje je do sedaj na dogodkih uporabljal ustekleničeno vodo v plastenkah, v prihodnje pa bo javni zavod tudi na tem področju deloval okolju prijazno in promoviral pitje vode iz pipe.

Vrči s Šaleškim biserom bodo prvič v uporabi že jutri zvečer, v sredo 29. junija 2016, ko se bo v amfiteatru Velenjske promenade ob 21.30 odvil avtorski projekt multimedijskega umetnika Staneta Špegla Paka – od izvira do izliva. Celoten vodotok Pake, ki je od izvira do izliva dolg 40 kilometrov, je avtor posnel in video ter avdio gradivo povezal v dvajsetminutni poetični dokumentarni  film, ki ga spremlja več kot štirideset skladb francoskega skladatelja Erika Satiea. Evropa letos  praznuje 150-obletnico njegovega rojstva, sicer pa je ekscentrični skladatelj in eden izmed prvih večmedijskih umetnikov tudi avtor najbolj otožne skladbe vseh časov Gymnopedie No. 1. Obiskovalci dogodka se bodo lahko osvežili s kozarcem odlične vode iz Šaleške doline.

Vir: Festival Velenje
www.festival-velenje.si

PUSTITE KOMENTAR