Festival Velenje vstopa v novo abonmajsko sezono

0
2

Festival Velenje, tako številčno kot tudi vsebinsko, izkazuje vsa minula obdobja kontinuirano rast in krepitev abonmajskih dogodkov, kar veseli mnoge abonente, kot tudi organizatorja dogodkov. Festival Velenje je abonmajske programe že objavil, ogledate si jih lahko na tej povezavi. Festival Velenje začenja z vpisom vseh abonmajev 5. septembra, nove abonente pa bodo vpisovali od 29. septembra dalje. Celoten program najdete na tej povezavi.

Poudarki prihajajoče abonmajske sezone so pomembna in vidna imena v glasbenih, gledaliških, otroških, plesnih in sorodnih produkcijah. Številni bodo tudi gostujoči umetniki in ustvarjalci iz tujine.

V abonmajski ponudbi na področju gledališča Beli abonma ljubiteljem gledališča ponuja ogled aktualnih gledaliških predstav profesionalnih ansamblov v Sloveniji, med njimi izjemne predstave nacionalnih gledališč minulih sezon (Kralju Ubu, Ponorela lokomotiva, Hedda Gabler, Butnskala …). Zeleni abonma je osredotočen na lahkotnejši žanr – komedijo ter tako zagotavlja obilo smeha in zabave. Ponudba glasbenih dogodkov zajema tri abonmajske sklope. Abonma Klasika se odvija v veliki dvorani Glasbene šole Velenje in ponuja koncertne dosežke domačih in tujih mojstrov resne glasbe. Med drugimi so letos glasbeni gostje Irena Grafenauer, Mate Bekavac, izjemna citrarska avtoriteta – Nemec Georg Glasl, danski harmonikar Andreas Borregaard, baritonist Jože Vidic. Abonma Klub je sestavljen iz različnih glasbenih zvrsti, kjer glasbo vseh svetov in žanrov preigravajo izvrstni glasbeniki iz Slovenije in tujine. Z glasbenimi projekti in koncerti gostuje Katja Šulc, skupine Patetico, Piazzolleky, pa tudi Emilia Martensson. Z Zlatim abonmajem lahko koncertni sladokusci obiščejo koncerte najpomembnejšega abonmaja resne glasbe v Sloveniji v Cankarjevem domu, kjer gostujejo najboljši orkestri sveta. Abonma Obiski (gostovanja z avtobusom) širi kulturna obzorja, navdihuje z izjemnimi umetniškimi predstavami, ki jih v Velenju zaradi tehničnih zahtevnosti ni možno gostiti. V program so uvrščene predstave, koncerti, opera, balet, ki predstavljajo umetniške vrhunce najpomembnejših slovenskih koncertnih in gledaliških hiš. Za mlade bo prav gotova aktualna zimzelena predstav Sapramiška pa Župančičevi Mehurčki (Mini Pikin abonma) in tudi sveža koprodukcija domače hiše s Cankarjevim domom in Slovenskim komornim glasbenim gledališčem – Nežni Velikan (Maksi Pikin abonma). Abonma Mladost prinaša med drugim »celjski« Muzikal 13 in aktualno ter angažirano predstavo Mahmud. Nekatere abonmaja lahko abonenti kombinirajo (združeni Mega Pikin abonma ter Abonma A la Carte / po sistemu abonma konto). Festival Velenje skratka v novi abonmajski sezoni ponuja mnogotere kulturne in umetniške dosežke za različne okuse.

Kino Velenje, ki deluje v sklopu Festivala Velenje, ponuja ljubiteljem sedme umetnosti filmske abonmaje, dva za odrasle in dva za otroke. Kino pa je tudi eden med aktivnejšimi deležniki vseslovenske Art Kino filmske mreže.

PUSTITE KOMENTAR