Grajske sanje, fosili in krajinsko arhitekturna zasnova Velenja

0
39

Velenje, 11. julij 2016 – Prvo polovico julija bodo v Muzeju Velenje zaključili s posebnim dogodkom, ki ga mnogi že nestrpno pričakujejo. V petek, 15. julija, bodo na Velenjski grad povabili otroke in starše, ki so dovolj pogumni, da bodo noč preživeli v grajskih sobanah. Tri dni prej, v torek, 12. julija, se bodo velenjski muzealci z delavnicami za otroke predstavili na travniku ob Domu kulture Velenje, v sredo, 13. julija, pa vas skupaj s člani Šaleškega muzejskega in zgodovinskega društva vabijo na vodena ogled razstave v Galeriji Velenje in sprehod po mestnem središču.

V Muzeju Velenje so se pred tremi leti odločili, da na Velenjskem gradu za otroke in njihove starše pripravijo prav poseben dogodek, ki so ga poimenovali Prespimo v gradu, sanjajmo grajske sanje! Takšno počitniško doživetje so dosedanji udeleženci več kot odlično sprejeli in zanimanja zanj je vsako leto več. Novo priložnost, da prespite v gradu, vam Muzej Velenje ponuja v petek, 15. julija, ko se bodo obiskovalci od 18. ure dalje do naslednjega jutra zabavali, raziskovali in ustvarjali v prijetni družbi grajskih gospodičen, čarovnice Kunigunde in drugih nočnih prebivalcev gradu. V ceno vstopnic, ki znaša 12 evrov, so vključeni spanje na gradu, večerja, zajtrk, delavnice in animacija. Prijave sprejemajo na telefonski številki 03 898 26 30.

Velenjski muzealci se bodo v torek, 12. julija, med 10. in 12. uro ter med 17. in 19. uro predstavljali na travniku ob Domu kulture Velenje, kjer Festival Velenje v sodelovanju z drugimi velenjskimi javnimi zavodi ter društvi prireja poletna druženja, namenjena otrokom. Rdeča nit letošnjega Poletja na travniku je morje, zato bodo ustvarjalne delavnice Muzeja Velenje povezane s fosili. V Hiši mineralov, enoti Muzeja Velenje, je namreč poleg mineralov in kamnin na ogled tudi obsežna zbirka zelo zanimivih fosilov. Hiša mineralov v Starem Velenju je odprta vsak dan razen ob ponedeljkih med 10. in 17. uro, vstopnina pa znaša 2,5 evra za odrasle in 1,8 evra za otroke. V muzeju ponujajo tudi cenovno ugodno skupno vstopnico z ostalimi enotami Muzeja Velenje in z Muzejem Premogovništva Slovenije.

Člani Šaleškega muzejskega in zgodovinskega društva (ŠMZD) v sodelovanju z Muzejem Velenje v sredo, 13. julija, ob 16. uri vabijo na vodeni ogled razstave Krajinsko arhitekturni elementi prvotne zasnove Velenja, ki je postavljena v Galeriji Velenje. Po razstavi, ki temelji tudi na gradivu iz arhiva Muzeja Velenje, bo obiskovalce vodila ena izmed avtoric, krajinska arhitekta Saša Piano, sprehod po velenjskem  mestnem središču, ki bo sledil ogledu razstave, pa bo vodil kustos Muzeja Velenje Damijan Kljajič. Prijave sprejema Marija Skrt, članica izvršnega odbora ŠMZD, in sicer na telefonski številki 031 74 56 56 ali na elektronskem naslovu marija.skrt@gmail.com. Rok za prijavo je torek, 12. julij, do 9. ure.

Vir: Muzej Velenje
www.muzej-velenje.si

PUSTITE KOMENTAR