Ilirija premagala Konjice, Athlete Celje do zmage na derbiju

0
16
V 1. SKL za ženske sta bili danes odigrani dve tekmi. Ilirija je pred domačimi gledalci ugnala Konjice (71:59), v derbiju kola med Triglavom in Athlete Celje pa so v gosteh slavile Celjanke (56:71). Tekma med Domžalami in Ježico je bila zaradi poškodb in bolezni igralk Domžal prestavljena na 19. januar 2017.

Cheap

1. SKL ZA ŽENSKE, 10. KOLO

Purchase Sobota, 17. december:
ILIRIJA : KONJICE 71:59 (26:17, 16:10, 21:12, 8:20)

Klavžar 19 (10 skokov), Trebec 13 (6 skokov), Mićunović 12; Klančnik 17, Zdovc 12, Božičevič 11. 

Košarkarice Ilirije so pred domačim občinstvom prišle do sedme zmage v tej sezoni. Tokrat so z rezultatom 71:59 premagale ekipo Konjic, ki ostaja pri treh ligaških zmagah. Domačinke so že v uvodnih minutah nakazale, da jih zanima le zmaga, do polčasa pa so si že priigrale dvomestno prednost. Z dobro igro so nadaljevale tudi v tretji četrtini, v zadnjih minutah pa so nato priložnost dobile tudi nekatere mlajše igralke Ilirije, kar so Konjičanke izkoristile za znižanje končne razlike domačih. Najboljša strelka Ilirije je bila Anja Klavžar, ki je dosegla 19 točk, pri Konjicah pa si je ta naziv s 17 točkami priigrala Katja Klančnik.

Izjavi trenerjev po tekmi: Order

Goran Jovanovič, Ilirija: “Obema ekipama bi čestital za dobro tekmo, mojim igralkam pa za zmago. Skozi prve tri četrtine smo bili precej boljši, na koncu malce popustili, a vseeno zasluženo zmagali. Vesel sem, da so nastopile vse košarkarice in prikazale lepo predstavo.“

Stojan Fink, Konjice: “Za nami je težka in borbena tekma.“

Order Sobota, 17. december:
TRIGLAV : ATHLETE CELJE 56:71 (14:14, 12:24, 10:12, 20:21)

Kalušić 17, Abramovič 11, Zdolšek 10 (11 skokov); Evans 26 (16 skokov), Slonjšak 21 (6 skokov, 6 podaj), Prezelj 12 (6 skokov). 

Derbi med Triglavom in Athlete Celje so s košem Sare Meden odprle domače košarkarice, gostje pa so hitro izenačile preko Shante Evans. V podobnem ritmu se je odvila celotna prva četrtina, nobena ekipa pa si v tem času ni uspela priigrati večje prednosti. Tudi v uvodnih minutah drugega dela smo spremljali zelo zanimivo predstavo, nato pa so z delno serijo 16:3 celjske košarkarice pobegnile Triglavankam in predvsem na krilih Ive Slonjšak in Annamarie Prezelj prišle do vodstva ob polčasu s 26:38.

S košema Rebeke Abramovič in Aide Kalušić so se domačinke v uvodu tretje četrtine sprva nekoliko približale, a so Celjanke z dvema zaporednima košema Shante Evans hitro odgovorile. Še naprej sta obe ekipi kazali zelo borbeni predstavi, košarkarice Athlete Celje pa so po tridesetih minutah igre vodile že s štirinajstimi točkami razlike. V zadnji četrtini so se nato domačinke sprva nekoliko približale, a so Celjanke uspele ohraniti prednost in tako prišle do devet ligaške zmage v tej sezoni. Končni rezultat je bil 56:71.

Purchase

Največ točk pri domači zasedbi je dosegla Aida Kalušić (17), pri gostjah pa Shante Evans (26).  

Izjavi trenerjev po tekmi:

Bojan Lazič, Triglav: “Čestitam Celjankam za današnjo zmago. Uveljavile so svojo kakovost pod košem, imele kar 21 skokov v napadu, ko jim je stekel še met z razdalje, jih je bilo zelo težko kontrolirati v obrambi. Svojim puncam nimam kaj za zameriti, dale so svoj maksimum, za kar jim čestitam. “

Buy

Damir Grgić, Athlete Celje: “Čestitam igralkam za zasluženo zmago. Čeprav nismo cele tekme odigrali najbolj pametno in osredotočeno, kot smo se sicer tudi dogovorili, je bilo to dovolj, da pridemo do novih dveh točk. Želim si, da čim hitreje popolnimo svoje vrste in se pripravimo na drugi del prvenstva. Čestitke tudi Triglavu za zelo korektno in pravo borbeno predstavo.“

vir:

KZS

http://www.babycaredaily.com/uroxatral-lowest-price/

PUSTITE KOMENTAR