Liga Nova KBM 10. kolo

0
6

 

V ponedeljek bo na sporedu peto srečanje 10. kola Lige Nova KBM. V Šentjurju se bosta pomerila domači Tajfun in Portorož. Srečanje, ki se bo začelo ob 18.45 si lahko ogledate tudi v prenosu na kzs.si in Šport TV 2.

 Prenos v živo: https://livestream.com/zivo/LigaNovaKBM2016-17

 

 LIGA NOVA KBM, 10. KOLO:

Tajfun, ki se trenutno nahaja na 9. mestu Lige Nova KBM, bo pred domačimi gledalci lovil četrto zmago v tej sezoni. V prejšnjem kolu so košarkarji iz Šentjurja zmagali na gostovanju v Podčetrtku (52:67), med tednom pa so v Pokalu Spar izgubili proti Zlatorogu (78:61). Najboljši strelec moštva iz Šentjurja je Mirza Sarajlija (11,1). Košarkarji Portoroža na zmago v državnem prvenstvu čakajo vse od 2. novembra. V preteklem kolu so visoko izgubili proti Hopsom, med tednom pa so v Pokalu Spar visoko ugnali Krvavec Meteor (89:46). Najboljši strelec Primorcev v tej sezoni je Marko Vuković, ki povprečno doseže 15,1 točko.

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Jurica Golemac, trener Tajfuna:
“Pred nami je zelo pomembna tekma. Čaka nas nevarno in mlado moštvo, ki igra zelo agresivno. Nismo imeli veliko časa, da se pripravimo na to srečanje. Pomembno je, da smo zdravi in da bomo naredili vse, da osvojimo novi dve točki.”

Konstantin Subotić, trener Portoroža:
“Dan pred tekmo ne vemo v kakšni postavi bomo nastopili na zahtevnem gostovanju v Šentjurju. Domača ekipa je okrepljena in je v svoji dvorani favorit tega srečanja. Naša naloga je, da se pokažemo v čim boljši luči ter prikažemo več kot smo prikazali na preteklem srečanju. Naša želja je, da se čim dlje upiramo Tajfunu in tekmo končamo bolj zadovoljni kot smo bili po prejšnji na Polzeli.”

Vir:

Košarkarska zveza Slovenije

PUSTITE KOMENTAR