Liga Nova KBM: V četrtek LTH Castings gostuje v Kopru

0
2

Košarkarji iz Škofje Loke, ki so zadnje srečanje v Ligi Nova KBM odigrali 2. decembra, se v 12. kolu opravljajo na gostovanje v Koper. Tekma med Sixt Primorsko in LTH Castings se bo začela ob 19.30.

Liga Nova KBM, 12. KOLO:

Četrtek, 22. december, 19.30:
SIXT PRIMORSKA : LTH CASTINGS

Ekipa Sixt Primorske je po prvi polovici rednega dela Lige Nova KBM zabeležila sedem zmag in štiri poraze. Primorci so v preteklem kolu v Ligi Nova ugnali ekipo Term Olimia Podčetrtek (92:72) in skočili na peto mesto. Najboljši strelec zasedbe, ki jo vodi Aleksander Sekulić, je Duda Sanadze (19,2). S tem povprečjem je gruzijski košarkar najboljši strelec Lige Nova KBM.

V dvorani OŠ Koper se bo z ekipo Sixt Primorske pomeril škofjeloški LTH Castings. Gorenjci so zadnje srečanje v državnem prvenstvu odigrali 2. decembra in izgubili proti Union Olimpiji. Škofjeločani se trenutno nahajajo na zadnjem mestu Lige Nova KBM, na devetih srečanjih so zmagali samo enkrat. Najboljši strelec gorenjega prvoligaša je Victor Robbins s povprečjem 15,4 točke na tekmo.

Tekma med Sixt Primorsko in LTC Castings bo na sporedu v naslednjem četrteku, 22. decembra, ob 19.30 uri.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Aleksander Sekulić, Sixt Primorska: “Tekmec iz Škofje Loke je v primerjavi s prvo tekmo zelo spremenil zasedbo, je bolj nevaren in s precej več izkušnjami kot ob začetku sezone. Na zadnjih tekmah je pokazal, da je zelo konkurenčen in nevaren za vsakogar. To bo za nas zelo pomembna tekma, ni namreč vseeno, kako zaključiš leto – vsak ga želi s pozitivnim rezultatom. Ohraniti želimo samozavest iz zadnjih tednov, hkrati pa ne podcenjujemo nikogar, saj se tako lahko hitro opečeš.”

Rade Mijanović, LTH Castings: “Odhajamo v goste k ekipi Primorske, ki igra v vrhunski formi in je favorit tekme. Naš cilj je, da izpolnimo določene naloge in poizkušamo presenetiti gostitelje.”

 

vir:
KZS

PUSTITE KOMENTAR