Celje, 9. junij 2016 – Celje je včeraj obiskal veleposlanik Republike Poljske, Nj. Eksc. Paweł Czerwiński. Veleposlanik se je srečal z županom Mestne občine Celje, obiskal učence II. osnovne šole in si ogled Pokrajinski muzej Celje.

DSC_2827Veleposlanik je v sklopu obiska najprej obiskal učence 1. a razreda II. osnovne šole Celje, ki so sodelovali v projektu Naša mala knjižnica in v okviru likovnega natečaja izdelali plakat o Poljski.  Veleposlanik, ki je plakat ocenil kot najboljšega, se je učencem zahvalil za sodelovanje in jim izročil darilca.

Na sprejemu na Mestni občini Celje je župan Bojan Šrot veleposlaniku predstavil naše mesto in mu podaril monografijo Celja. Pogovor je tekel o možnostih sodelovanja med Celjem in Poljsko, še posebej na področju izmenjav med osnovnimi šolami. Veleposlanik je podal tudi pobudo, da bi v Celju v prihodnje kakšno ulico ali trg poimenovali po poljski kraljici Ani Celjski, ki je izhajala iz rodbine Celjskih grofov. Veleposlanik se je vpisal tudi v knjigo častnih gostov. Gosta sta spremljala soproga in Paweł Wieleba, odgovoren za politične zadeve, izobraževanje in kulturo na veleposlaništvu.

Po obisku na Mestni oblini Celje si je veleposlanik ogledal Pokrajinski muzej Celje, ki je pred kratkim izdal knjigo o Ani Celjski in jo predstavil v Krakovu.

Vir: mag. Barbara Bošnjak
vodja Kabineta župana
www.celje.si
(sporočilo za javnost)

PUSTITE KOMENTAR