Nadaljuje se Liga Nova KBM – v sredo prenosa dveh tekem

0
49

Začenja se 12. kolo Lige Nova KBM. V sredo si boste lahko v prenosu ogledali tekmi med Krko in Union Olimpijo (18.00) ter med Portorožem in Zlatorogom (20.00), na sporedu pa bo še tekma med Rogaško in Termami Olimia Podčetrtek (19.00).

LIGA NOVA KBM, 12. KOLO:

Sreda, 21. december, 18.00:
KRKA : UNION OLIMPIJA (prenos na kzs.si in Šport TV)

Derbi kola bo tokrat odigran v Novem mestu, kjer bodo košarkarji Krke pred svojimi navijači tokrat gostili Union Olimpijo. Novomeščani so v tej sezoni vknjižili sedem zmag in doživeli tri poraze, Ljubljančani pa so ob istem izkupičku porazov vknjižili eno zmago več. V prejšnjem kolu je Krka doma ugnala Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo (87:77), Union Olimpija pa je morala premoč priznati Rogaški (84:75).

Najboljši strelec pri domači zasedbi je v tej sezoni Matic Rebec, ki v povprečju dosega 15,1 točko na tekmo, pri Ljubljančanih pa z 12,7 točkami Brandon Jefferson.

Na tej tekmi se med polčasom obeta tudi zabavna nagradna igra, ki jo KZS pripravlja v sodelovanju z generalnim sponzorjem lige, banko Nova KBM. Tovrstne aktivnosti bodo odslej potekale na eni tekmi vsakega kola do konca rednega dela, ta tekma pa bo poimenovana tudi z nazivom Tekma kola.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Dejan Mihevc, Krka: “Za nami je obdobje, v katerem smo v napornem ritmu odigrali kar šest od osmih tekem v gosteh. Proti Olimpiji je poleg poškodovanih Darka Jukića in Marka Lukovića zelo vprašljiv tudi nastop Sandija Čebularja, ki se je iz Skopja vrnil z visoko vročino. Kakorkoli, veseli smo, da na nek način končno prihajamo domov. Želimo si, da nas posebej v tem stanju pride podpret čim več gledalcev in verjamemo, da se skupaj lahko vrnemo v zmagovalni ritem.”

Gašper Okorn, Union Olimpija: “Tekmo bomo odigrali po najboljših močeh.”

Sreda, 21. december, 19.00:
ROGAŠKA : TERME OLIMIA PODČETRTEK

V prejšnjem kolu so košarkarji Rogaške v zelo zanimivem obračunu premagali Olimpijo (84:75), Podčetrtčani pa so izgubili proti Sixt Primorski (92:72). Na prvem obračunu teh dveh tekmecev so zmago slavili košarkarji iz Podčetrtka, kar je tudi njihov edini par točk v tej sezoni. Na drugi strani je Rogaška vknjižila sedem zmag in se tako nahaja na četrtem mestu prvenstvene lestvice. 

Najboljši strelec pri zasedbi sredinih gostiteljev je v tej sezoni Tadej Ferme (16,3 točke), pri Termah Olimia Podčetrtek pa Mensud Julević (12,1 točke).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damjan Novakovič, Rogaška: “Na zadnji tekmi v letu 2016 smo favoriti, vendar moramo to dokazati tudi na igrišču. Glede na težek poraz v prvem kolu proti ekipi iz Podčetrtka motivacija ni pod vprašanjem.”

Boris Zrinski, Terme Olimia Podčetrtek: “Zavedamo se, da nas čaka težka tekma, sploh ob dejstvu, da si domačini želijo maščevanja za nepričakovan poraz v prvem kolu. Mi imamo nekaj težav s sestavo ekipe, negotova sta predvsem Štruc in Trupaj. Vsekakor nas čaka zanimivo srečanje, na tribunah bo lepo število gledalcev, veliko bo tudi naših pristašev. Naredili bomo vse, da se jutri predstavimo kot čim bolj dostojen nasprotnik.”

Sreda, 21. december, 20.00:
PORTOROŽ : ZLATOROG LAŠKO (prenos na kzs.si)

V Portorožu se bosta pomerili moštvi, ki v prejšnjem kolu nista okusili slasti zmage. Portorož je izgubil proti Helios Suns (52:81), Laščane pa so v lokalnem derbiju ugnali Hopsi (77:67). Z dosedanjim delom sezone so lahko sicer precej bolj zadovoljni košarkarji Zlatoroga, ki se z devetimi zmagami nahajajo na vrhu prvenstvene lestvice, Portorož pa je z eno zmago zaenkrat na desetem mestu. 

Pri moštvu Portoroža je v tej sezoni najboljši strelec Marko Vuković (15,1 točke), pri Zlatorogu pa Igor Tratnik (17,4 točke), ki je v tej prvini tudi drugi najuspešnejši strelec lige.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Konstantin Subotić, Portorož: “Zlatorog je v dosedanjem delu sezone pokazal največ in je zasluženo na prvem mestu. Ne vemo, v kakšni postavi bomo dočakali tekmo, a smo glede na trenutno situacijo neobremenjeni go now. Hočemo odigrati dobro tekmo in igralcem ponuditi priložnost za dokazovanje, tako da bomo lahko na koncu vsi zadovoljni.”

Aleš Pipan, Zlatorog Laško: “V Portorož se podajamo po prvo zmago v drugi polovici prvega dela Lige Nova KBM. Mislim, da smo kakovostnejša ekipa. Verjamem, da bodo fantje zbrali dovolj moči in ob tem prikazali dovolj znanja, da dokažejo, da prvo mesto na lestvici ni zgolj slučaj.”

vir:
KZS

PUSTITE KOMENTAR