Novo mesto v soboto v znamenju Samsung košarke 3×3

0
37

Ljubljana – Sezona Samsung državnega prvenstva košarke 3×3 nadaljuje svojo pot. Karavana bo to soboto gostovala v Novem mestu, kjer bo v Športnem parku Loka potekal 2. kvalifikacijski turnir te sezone.

Tudi v dolenjski prestolnici bo tekmovanje potekalo v kar sedmih različnih kategorijah – članski, fantovskih do 15, 18 in 21 let, dekliški do 16 let, ženski ter rekreativni. Ekipe bodo znova zbirale točke državnega prvenstva, ki bodo najprej določile potnike na finalni turnir (Ljubljana, Kongresni trg, 13. avgust), v obeh članskih tekmovalnih kategorijah pa kasneje pa še reprezentantke in reprezentante, ki bodo barve Slovenije zastopali na uradnih tekmovanjih košarke 3×3 v letu 2017.

Po druženju streljaj od reke Krke bosta do konca rednega dela sledili še druženji v Piranu in Laškem. Na Obali se bodo najboljši slovenski košarkarji in košarkarice v ulični košarki zbrali že prihodnjo soboto (2. julij), na Štajerskem, kjer bo turnir potekal v okviru festivala Pivo in cvetje pa dva tedna za tem (16. julij). Kot je že v navadi, se bo sezona sklenila s spektaklom na Kongresnem trgu v Ljubljani. Finalni turnir bo na sporedu 13. avgusta.

Vse ekipe se za turnir še vedno lahko prijavijo na www.kzs.si/3×3/prijava. Prijave zbiramo do četrtka, do polnoči.

Vir: Košarkarska zveza Slovenije
www.kzs.si

PUSTITE KOMENTAR