PKP Velenje se nadaljujejo tudi v mesecu avgustu

0
62

Letos potekajo že 32 Poletne kulturne prireditve, pod okriljem Festivala Velenje. Čarobna ladja PKP Velenje, kot so sami poimenovali sklop dogajanj, je izplula 23. junija 2016 in bo plula vse tja do 3. septembra 2016.

V Velenje so do sedaj povabili glasbenike, igralce, plesalce ter ustvarjalce iz vseh koncev Slovenije in sveta, ki delujejo v različnih žanrih in zvrsteh umetnosti in zabave. Bogat program, ki ga je pripravil PKP Velenje se tako preveša v drugi poletni mesec. Na različnih lokacijah bo možno spremljati različne koncerte, gledališke predstave, pogovorne večere. Program PKP Velenje pa ni pozabil tudi na najmlajše, za katere ustvarjajo kreativne delavnice. V prihodnjih dneh bo moč srečati vidnejša imena iz slovenske kulturne scene kot so Tadej Toš, skupini Čompe in Tantadruj, Iztok Mlakar. Potekal bo tudi že tradicionalni 28. Citrarski festival Prešmentane citre.

V petek, 5. avgusta, bo prizorišče pred Domom kulture Velenje zavzela skupina mladih glasbenikov, ki slišijo na ime Trainbox in bodo postregli z melodijami indie, pop in rock glasbe.

V sklopu Zgodb neke hiše, natančneje hiše na Titovem trgu 4, bodo člani Literarnega društva Hotenje delili spomine iz časa, ko je imel pri pisanju besedil glavno besedo pisalni stroj.

Poletni kino Zvezde pod zvezdami se odvija vsak ponedeljek, v večernem času, pred Domom kulture Velenje. V primeru slabega vremena si boste projekcije filmov lahko ogledali v Kinu Velenje.

Tadeju Tošu se boste lahko nasmejali na Velenjskem gradu v sredo, 10. avgusta. Četrtek, 11. avgust, bo obarvan z melodijami bratov Jureta in Mihe Smirnov Oštir.

PKP Velenje brata Smirnov
PKP Velenje brata Smirnov

Družinsko gledališče Kolenc se bo s predstavo Kekec in Peht predstavili 6. avgusta, v sklopu sobotnih lutkarij. V soboto, 13. avgusta, bo Gledališče Ku-kuc, ki prihaja iz Lendave, uprizorilo predstavo Maša in medved: pravljica brez očal.

To je le nekaj prireditev bogatega in raznovrstnega programa PKP Velenje. Vse prireditve, ki se bodo še zvrstile v prihodnjih dneh, si lahko ogledate na uradni spletni strani Festivala Velenje.

PUSTITE KOMENTAR