Počitniške aktivnosti v Muzeju Velenje

0
19

Velenje, 6. julij 2016 – V vročih poletnih mesecih debeli grajski zidovi kar vabijo k obisku muzejskih zbirk na Velenjskem gradu, k branju v muzejski čitalnici na prijetno hladnem grajskem balkonu, k preživljanju počitniškega dopoldneva v nekoliko drugačnem okolju ali pa celo k spanju v gradu.

Prvega julija sta pod okriljem Muzeja Velenje ponovno zaživeli muzejski čitalnici na prostem – pod arkadami Velenjskega gradu in v zunanjem delu Muzeja usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju.

Projekt, ki ga v Muzeju Velenje pripravljajo zadnja tri poletja, je navdušil  marsikaterega obiskovalca. Tudi v letošnjih poletnih mesecih bo na Velenjskem gradu ljubitelje knjig in zgodovine vabil prijeten kotiček za prebiranje zanimive literature v hladu in tišini stoletnih grajskih zidov, prijazen ambient za poletno sprostitev ob reki pa ponuja tudi zunanjščina šoštanjske enote Muzeja Velenje, Muzeja usnjarstva na Slovenskem.

Obiskovalcem je v čitalnicah na voljo literatura z domoznansko vsebino, nekaj knjig pa je posvečenih nekaterim letošnjim obletnicam. V letu 2016 namreč praznujemo 25. obletnico osamosvojitve Slovenije, 150 let Rdečega križa na Slovenskem, pred 200 leti pa smo v Velenju dobili prvo osnovno šolo.

V muzejski čitalnici pod arkadami so eno knjižno polico namenili tudi izmenjevanju knjig, saj se tudi letos pridružujejo projektu Knjigobežnice, ki poteka po vsej Sloveniji. Projekt ljudi spodbuja k branju in medsebojnemu izmenjevanju knjig, saj ponuja mesta, na katerih bralci lahko knjige, ki jih ne potrebujejo več, oddajo, odnesejo pa tiste, ki jih želijo prebrati.

Najmlajše pod grajskimi arkadami pričakuje tudi otroški kotiček s pobarvankami.

Obe muzejski čitalnici vabita obiskovalce vsak dan razen ponedeljka med 10. in 18. uro.

V četrtek, 7. julija, pripravljajo na Velenjskem gradu enodnevni počitniški tabor za osnovnošolce. Dopoldansko druženje, ki bo potekalo med 8. in 14. uro, so si zamislili kot preplet različnih aktivnosti, s katerimi bodo otroci spoznavali različna obdobja naše preteklosti. Tokrat se bodo posvetili rimskim časom in obdobju srednjega veka, še eno počitniško druženje pa pripravljajo 18. avgusta, ko bosta glavni tematiki prazgodovinski ostanki mastodontov in Foitova Afrika.

Cena tabora je 5,5 evra na otroka, v ceno pa so vključene animacija, delavnice in malica. Obvezna je predhodna prijava na telefonsko številko 03 898 26 30 ali na elektronski naslov info@muzej-velenje.si .

Vir:Muzeju Velenje
www.muzej-velenje.si

PUSTITE KOMENTAR