Praznične vezenine za Martinovo

Praznične vezenine za Martinovo je naslov 4. mednarodnega festivala vezenja. Festival bo potekal v Velenju ta konec tedna. V soboto 12. novembra in v nedeljo 13. novembra si boste lahko ogledali razstavo vezenin, ki jih bo več kot 200 razstavljalcev iz  Slovenije, Hrvaške, Srbije in Italije na ogled postavilo v Rdeči dvorani. Razstava bo odprta v soboto med 9.30 in 19. uro ter v nedeljo med 9.30 in 17. uro.

V soboto, 12. novembra, bo ob 10. uri potekalo odprtje 4. mednarodnega festivala vezenin. Goste bo najprej pozdravi podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Na prireditvi ob odprtju bodo sodelovali tudi otroci Vrtca Velenje in Godba Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje.

V soboto bodo na festivalu nastopili še učenci Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda ter folklorna skupina Karnevalska grupa Novoselac iz Vrnjačke Banje. Ob 16.30 pa si boste lahko ogledali tudi modno revijo vezenin (podroben dnevni program je v priponki).

Najboljše tri vezenine bodo razglasili v nedeljo ob 15. uri na zaključni prireditvi, ko bodo podelili tudi nagrade. Nagrade bosta najboljšim podelila podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Komisije za ocenjevanje najboljših vezenin dr. Bojan Knific.

Na zaključni prireditvi bo nastopil znan Velenjčan Robert Goter, ki je leta 1997 postal svetovni prvak v igranju harmonike. Že pred zaključkom pa se bodo s programom predstavili Robert Goličnik z Ansamblom Šepet in orkestrom Glasbene šole Goličnik in Njivski kvintet. Ob 10. uri pa lahko prisluhnete predavanju dr. Bojana Knifica z naslovom Bogastvo nekdanjih vezenih oblačil.

4. mednarodni festival vezenja organizirajo Mestna občina Velenje v sodelovanju z Univerzo za III. življenjsko obdobje Velenje, Mladinskim centrom Velenje, Festivalom Velenje, Rdečo dvorano Velenje in Muzejem Velenje.

Vstopnina za dogodek Praznične vezenine za Martinovo je 2 evra.

PUSTITE KOMENTAR