Pregled dogodkov 12. julij 2016

0
41

POLICIJSKA UPRAVA CELJE
Pregled dogodkov 12. julij 2016

Naše današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih včerajšnjega dne pričenjamo z obvestilom o vlomu v župnišče v Lučah. Neznani storilec je nasilno odprl kovinsko omaro in iz nje odtujil 2.300 € gotovine.

V noči iz nedelje na ponedeljek je neznanec na Tolstem vrhu pri Mislinji iz odklenjenega skednja odtujil novejšo kosilnico znamke BCS. Lastnik je oškodovan za okoli 2.500 €.

V jutranjih urah včerajšnjega dne smo opravili ogled kraja vloma v župnišče v Črni na Koroškem. Neznanec je iz predala pisalne mize odtujil 300 €.

Okoli dopoldneva smo bili obveščeni o poškodovanju žičnate mejne ograje na železniškem mostu v Kunšperku. Neznani storilci so ne eni strani prerezali žičnato ograjo in jo potegnili vstran, tako da je bil možen neoviran prehod. Nastalo škodo še ugotavljamo.

V zgodnjih popoldanskih urah smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Verpetah. Neznani storilec je povzročil škodo pri vlamljanju, v času, ko je hodil v gornje prostore, pa ga je zmotil domačin, tako da ni uspel ničesar odtujiti.

Okoli osemnajste ure smo bili obveščeni o kaznivem dejanju drzne tatvine, ki je bila okoli poldneva izvršena v eni izmed čakalnici Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Neznanec je oškodovanki iz torbice, ki jo je imela obešeno preko ramena odtujil denarnico z dokumenti in 400 € gotovine.

V zgodnjih večernih urah smo v Parižljah opravili ogled kraja dogodka. 61-letni domačin je plezal po lesenih latah na kozolec. Ob tem se mu je zadnja zlomila, tako da je padel z višine okoli šestih metrov na tlakovana tla. Zaradi hujših poškodb glave in trebuha je njegovo življenje v smrtni nevarnosti.

Okoli druge ure ponoči smo bili obveščeni o požaru na transformatorski postaji, ki je locirana na višini okoli šestih metrov nad streho glavnega skladišča ENGRO Tuša na Cesti v Trnovlje v Celju. Zaradi gostega dima so evakuirali zaposlene v skladišču. Poškodovan ali ogrožen ni bil nobeden od zaposlenih. Požar se ni razširil na objekt skladišča. Na transformatorski postaji je nastala velika gmotna škoda. Vzrok požara bomo ugotavljali med ogledom kraja požara v dopoldanskem času.

V jutranjih urah današnjega dne smo obravnavali vlom v gostinski objekt na Podjavorškovi cesti v Celju. Neznani storilec je odtujil gotovino izkupička prejšnjega dne in večjo količino cigaret in žganih pijač. Lastnica škodo ocenjuje na okoli 1.000 €.

Vir: Peter Pungartnik, mag., višji policijski inšpektor Policijske uprave Celje
www.policija.si

PUSTITE KOMENTAR