Pregled dogodkov 13. julij 2016

0
1

POLICIJSKA UPRAVA CELJE
Pregled dogodkov 13. julij 2016

Naše današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih včerajšnjega dne pričenjamo z obvestilom o drzni tatvini iz stanovanjske hiše na Planini na Pohorju. Neznani storilec je zmotil starejšo stanovalko z izjavo, da si želi ogledati traso izgradnje interneta. V času, ko je z njim odšla za hišo, je drugi neznanec iz dveh omar v hiši odtujil 5.000 € gotovine.

Okoli desete ure dopoldne smo bili obveščeni o kaznivem dejanju poskusa preprečitve uradnega dejanja in napada na uradni osebi. Na Ulici bratov Dobrotinškov v Celju je 43-letni osumljenec z rokami enega izmed sodnih izvršiteljev dvakrat udaril v prsi, drugega fizično odrival in udarjal po službenem vozilu. Po vseh zbranih obvestilih ga bomo kazensko ovadili.

V enem izmed podjetij v sklopu bivše Železarne Ravne na Koroškem smo opravili ogled delovne nesreče. Pri pritrjevanju velikih matic na stroju je petmetrski ključ zdrsnil z matice in v glavo udaril enega izmed zaposlenih. Utrpel je lažjo telesno poškodbo.

Okoli dvanajste ure smo v Podgorju pri Slovenj Gradcu obravnavali tatvino plinskega žara s prostora za piknike. Lastnik je oškodovan za okoli 120 €.

V popoldanskih urah smo bili obveščani, da je neznani storilec v Dobrini na območju Šentjurja pri Celju domačinu z nakladalke odtujil reduktor in pogonsko verigo v vrednosti okoli 200 €.

Okoli devetnajste ure smo na Padeškem vrhu opravili ogled kraja nesreče pri delu v kateri je umrl 79-letni domačin. Med čiščenjem podrastja nad dovozno cesto do njegove kmetije se je po nabrežini na njega skotalil eden izmed lesenih drogov, ki so bili tam odloženi ob menjavi lesenih drogov visokonapetostnega daljnovoda. Okoliščine nesreče in morebitno kazensko odgovornost izvajalca del še ugotavljamo.

V večernih urah smo obravnavali vlom v cerkev Sv. Ane v Pamečah pri Slovenj Gradcu. Neznani storilec je vlomil vhodna vrata in vrata oltarja. Pri vlamljanju je povzročil škodo iz notranjosti cerkve pa ni ničesar odtujil.

V jutranjih urah današnjega dne smo bili obveščeni o vlomu v kuhinjo Osnovne šole Nazarje. Neznanec je povzročil škodo pri vlamljanju in odtujil manjšo količino prehrambenih izdelkov.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje so v dopoldanskih urah včerajšnjega dne skupaj s strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija (NFL) iz Ljubljane, opravili ogled kraja požara na transformatorski postaji, ki je locirana nad streho glavnega skladišča ENGROTUŠ na Cesti v Trnovlje v Celju. Pri tem do ugotovili, da je zaradi neznanega razloga prišlo do kratkega stika na enem izmed več nizkonapetostnih vodnikov v jašku transformatorske postaje. Ogenj se je razširil na ostale vodnike. Pri požaru je bilo poškodovanih več metrov električnih vodnikov, zaradi izpada električne energije pa je bilo moteno tudi delo v skladišču ENGROTUŠ. Lastniki nastalo škodo ocenjujejo na okoli 300.000 €.

Vir: Peter Pungartnik, mag., višji policijski inšpektor Policijske uprave Celje
www.policija.si

PUSTITE KOMENTAR