Rokometni klub Gorenje Velenje dobil novega kapetana

0
44

Rokometni klub Gorenje Velenje je v pretekli sezoni popolnoma prenovil zunanjo podobo kluba. Sestavili so tudi novo ekipo, ki bo po mnenju Marka Šibile, glavnega trenerja članskega moštva Rokometnega kluba Gorenje Velenje, zelo konkurenčna tako na domačen terenu, kot tudi na mednarodni ravni. Letos bodo ose zaigrale tudi v ligi prvakov in ligi SEHA.

V nedeljo, 24. julija, se je zbrala vsa članska ekipa, skupaj s strokovnim štabom in vodstvom kluba, na neformalnem srečanju, preden so tudi uradno vstopili v novo sezono. Rokometaši so tako uradno otvorili sezono 2016/17 v ponedeljek, 25. julija. Dopoldne so se ose zbrale v AV studiu, kjer se je odvijalo uradno fotografiranje fotografiranje članskega moštva. Popoldne so opravili trening in tako uradno pričeli s pripravami na prihajajočo sezono.

Rokometni Klub Gorenje Velenje
Rokometni Klub Gorenje Velenje

Rokometaši so, poleg predstavitve dela in razporeda priprav za to sezono, prejeli še eno novico. Rokometni klub Gorenje Velenje je namreč dobil novega kapetana. Novi kapetan je tako postal Niko Medved, njegov namestnik pa je postal Alem Toskić.

Rokometni klub Gorenje Velenje je brez kapetana ostal ob koncu pretekle sezone. Naslov kapetana je lani pripadal Stašu Skubetu, ki je bil odličen organizator Gorenjeve igre. Po koncu triletne pogodbe s klubom se je preselil v madžarski klub Pick Szeged in se tako pridružil velenjskemu soigralcu Mariu Šoštaršiču.

Po tehtnem razmisleku se je klub odločil, da funkcijo kapetana zaupa Niku Medvedu, izkušenemu in klubu lojalnemu igralcu. V klubu so prepričani, da bo Niko dodatno pripomogel h kvalitetni igri kluba in medsebojnih odnosov v ekipi.

Niko Medved sicer igra na poziciji levega krila, ki v črno-rumenem dresu os igra že od samega začetka kariere. Članski ekipi se je Niko pridružil pri sedemnajstih letih. S soigralci je osvojil tri naslove državnih prvakov, v osmih sezonah pa je zadele več kot 700 golov.

Alem Toskić, ki bo prevzel vlogo namestnika kapetana, je sicer srbski rokometaš, ki je igral v rokometnem klubu makedonskega Vardarja, v dresu črno-rumenih os pa bo prvič zaigral v prihajajoči sezoni.

PUSTITE KOMENTAR