Člani Rudarja na državnem prvenstvu z največ osvojenimi kolajnami, skupno pa 3. najuspešnejši klub na Polzeli.

V nedeljo, 5.6.2016 je na Polzeli potekalo Ekipno državno prvenstvo. Tekmovanje je organizirala Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Polzela.
Na prvenstvu je nastopilo skupno 30 klubov s 113 ekipami, članice in člani Rudarja so nastopili z 12 ekipami, kar je bilo največ med vsemi prijavljenimi klubi.

20160605_162206V katah je nastopilo 7 ekip Rudarja.
Saura Omić, Sara Novak in Ajda Golać so še tretje leto zapored osvojile naslov državnih prvakinj. Letos so nastopile v konkurenci mlajših kadetinj.
Zlato odličje so prav tako osvojili Belmin Uzejnović, David Klobasa in Jaka Taler med člani v katah in tako ubranili lanskoletni naslov. V katah med člani je bron osvojila ekipa Rudar 2 (Ado Bečić, Dalibor Pavlović in Sebastjan Kantužer).
V konkurenci najmlajše so srebrno medaljo osvojile Živa Poličnik, Larisa Modrić in Dalal Osmanović. Tudi malčicam je pripadlo srebro, ob Larisi Modrić sta nastopili Zoja Kandut in Lana Dragić.
Še eno srebrno medaljo so osvojili mlajši kadeti, zanje so nastopili Tijan Skaza, Matevž Poličnik in Niklas Tamše. V finalu so morali premoč priznati tudi mladinci, s srebrno medaljo so se morali zadovoljiti Ado Bečić, Sašo Kandut in Jaka Taler.

V borbah smo nastopili s petimi ekipami. Edino medaljo so si priborili člani, osvojili so 3. mesto. Bron so osvojili v sestavi: Mirnes Mulabdić kot kapetan, Jure Meža, Ermin Mulabdić in Uroš Preradović.

Za ŠD Gorica je nastopila tudi naša Tina Stegel, kot posojena tekmovalka. Tina je osvojila 2 naslova državnih prvakinj, skupaj s Kati Florjančič in Saro Stanko so naslov slavile med mlajšimi članicami in članicami v borbah.

Skupaj so člani Rudarja osvojili 8 medalj, kar je bilo največ med vsemi klubi, ki so nastopili. Prejeli smo tudi pokal za 3. mesto v konkurenci uspešnosti klubov po osvojenih medaljah na tekmovanju, zaostali smo le za KK Trbovlje in ŠD Gorica, zaradi manjšega števila osvojenih zlatih odličij.

Iskrene čestitke vsem dobitnikom medalj, kot tudi vsem nastopajočim!

Vir: KK Rudar Velenje

PUSTITE KOMENTAR