U18: Slovenci z zmago proti Latviji do obstanka v diviziji A!

0
45

Slovenska U18 košarkarska reprezentanca je dosegla pomembno zmago na evropskem prvenstvu in si tako zagotovila obstanek v diviziji A. V turškem Samsunu je premagala Latvijo, že jutri pa se mladi Slovenci podajajo v boj za razvrstitev med 9. in 12. mestom.
http://yengilsanoat.zn.uz/507


LATVIJA : SLOVENIJA 70:86
Order

(23:19, 19:19, 9:21, 19:27)
Latvija: Zoriks 12, Zotovs 12, Blumbergs 10 (9 skokov), Sivins, Jansons 4, Kaufmanis, Atelbauers, Kurucs, Strautins 19 (12 skokov), Dembskis, Hudins, Garoza 13 (8 skokov).
Slovenija: Ožegovič 17 (8 skokov), Kunc, Škedelj 12 (11 skokov), Šteblaj, Šuša 6, Bratec 17, Kralj 14, Vesel 4 (8 skokov), Janežič, Jurček 12 (6 skokov), Šiška, Mlakar 4.

STATISTIKA Buy
POSNETEK TEKME

Slovenija je srečanje začela s peterko v sestavi Ožegovič, Škedelj, Bratec, Vesel in Mlakar. Prvi točki na tekmi je dosegel Matic Vesel, s črte prostih metov je bil za Slovenijo nato natančen Miha Škedelj. Latvijci so nato s serijo košev povedli s petimi točkami razlike, a so slovenski košarkarji v 6. minuti rezultat znova izenačili, s košem Šuše pa prišli tudi do vodstva. Do konca prve četrtine so nato do prednosti znova prišli Latvijci in se po prvih desetih minutah veselili vodstva s 23:19.

Cheap Slovenci so nato nekoliko slabše začeli drugo četrtino, kar so Latvijci izkoristili za povišanje vodstva na dvanajst točk razlike. Varovanci Tomaža Fartka so v nadaljevanju prvega polčasa odigrali precej bolje, v 19. minuti zaostanek znižali na le točko, vseeno pa so latvijski košarkarji na premor odšli s štirimi točkami prednosti. 

V uvodu drugega polčasa so Slovenci rezultat hitro izenačili, v 26. minuti pa po košu Jurčka znova prišli do vodstva. Z agresivno igro je nato slovenska reprezentanca do konca tretje četrtine svoje vodstvo iz minute v minuto poviševala in v zadnjih deset minut tekme odšla s prednostjo osmih točk. 

glucophage 850 mg cost

S trojko je zadnjo četrtino odprl David Kralj, ob svoji prvi dvomestni prednosti pa so slovenski reprezentantje nekoliko lažje zadihali. Z odlično igro so se predstavili tudi v zadnjih desetih minutah, na koncu pa prišli do zaslužene zmage in do potrditve obstanka v diviziji A. Najboljša strelca pri slovenski reprezentanci sta bila Aljaž Bratec in Gaber Ožegovič, ki sta dosegla 17 točk, 14 jih je dodal David Kralj. 

Za uvrstitev med 9. in 12. mestom se bodo Slovenci jutri ob 18.45. uri pomerili proti zmagovalcu tekme med Grčijo in Švedsko. 

Tomaž Fartek, selektor slovenske U18 reprezentance: “Zelo sem zadovoljen s prikazanim na današnji tekmi, fantom pa bi rad iskreno čestital za to zmago. Po težkem skupinskem delu se ni enostavno pobrati, a ti fantje premorejo močan karakter in se na okoliščine vedno odzovejo pozitivno. Pomočnika sta sestavila odlično pripravo na tekmo, fizioterapevt je igralce hitro regeneriral, fantje pa so pokazali, da lahko zelo dobro igrajo na tem nivoju. Eden izmed ciljev pred prvenstvom je bil ta, da smo vsako tekmo boljši, kar želimo doseči tudi na preostalih dveh obračunih.”

vir:
KZS

Buy Purchase

PUSTITE KOMENTAR