Spominska razstava fotografij Janeza Svetine

0
1

Velenje, 30. maj 2016 – V atriju Velenjskega gradu bo od torka, 31. maja 2016, od 18. ure dalje na ogled razstava fotografij Janeza Svetine, ki so jo v Muzeju Velenje pripravili v spomin na pred nedavnim preminulega sodelavca.

V začetku meseca maja so se v Muzeju Velenje poslovili od dolgoletnega sodelavca in prijatelja Janeza Svetine.

Janez Svetina je v velenjskem muzeju opravljal delo konservatorja, strokovnjaka za les, tako v službi kot v prostem času pa se je veliko posvečal tudi fotografiji. S fotografskim aparatom je vsa leta pridno beležil delo in dogajanje v Muzeju Velenje, precej fotografij pa je prispeval tudi za muzejsko predstavitveno gradivo.

Sodelavci Muzeja Velenje so pripravili razstavo njegovih fotografij in tudi nekaterih predmetov, ki jih je obnovil v muzejski delavnici ter tako drobce naše kulturne dediščine zaščitil in ohranjal za prihodnje rodove.

Razstavo fotografij Janeza Svetine si bodo obiskovalci Velenjskega gradu v grajskem atriju lahko ogledali kadarkoli v poletnih dneh, saj bo postavljena vse do jeseni. S spominskim srečanjem Janezovih sodelavcev, sorodnikov in prijateljev bodo razstavo odprli jutri, v torek, 31. maja 2016, ob 18. uri. Takrat bodo na Velenjskem gradu zapeli člani Moškega pevskega zbora Kajuh, katerega član je bil vrsto let tudi Janez Svetina.

Vir: Tanja Verboten
kustosinja pedagoginja