GIMNAZIJA CELJE – CENTER

ODLIČNA MATURA 2016

100% uspeh na poklicni in 95% uspeh na splošni maturi za zaključek izjemnega šolskega leta 2015/16 na GCC

Z lepim uspehom na splošni in poklicni maturi, ki jo je v pomladanskem roku opravljalo 209 dijakov se na Gimnaziji Celje – Center počasi zaključuje zanimivo šolsko leto 2015/16, ki s tremi izobraževalnimi programi in s skoraj 900 dijaki sodi med največje srednje šole na Celjskem.

S 100% uspehom in 8 zlatimi maturantkami se lahko pohvalijo maturanti programa predšolska vzgoja, 95% uspeh in 5 zlatih maturitetnih spričeval pa so ponos dijakov splošne in umetniške gimnazije – likovne smeri. V zlato knjigo maturantov splošne mature se bodo tako letos vpisali Mojca Gladek, Jasna Drame in Klara Vajdetič (30 točk), Monika Plaskan (31 točk) in Klavdija Bastl (32 točk). Zlato knjigo poklicnih maturantov pa bodo s svojimi podpisi dopolnile Ana Boršič, Maruša Centrih, Špela Jazbec, Mia Jerovšek Kolenc, Maja Ošlak, Tina Petan, Polona Veber in Katja Voga (vse so zbrale 22 točk).

S podelitvijo spričeval splošne mature, ki bo v torek, 12. 7., ob 10. uri v Narodnem domu Celje, se na GCC tudi uradno začenjajo počitnice, ki bodo sicer tudi v znamenju obnovitvenih del na čudovitem vogalnem secesijskem poslopju, kjer šola domuje od leta 1912.

fotografija s podelitve spričeval poklicne mature 2016 (arhiv GCC, foto: Rok Rakun)

Vir: Gregor Deleja, prof., ravnatelj GCC
www.gcc.si

PUSTITE KOMENTAR