V Velenju se bo športalo od petka do nedelje

0
63

V Velenju se bo športalo od petka do nedelje

Ta vikend bo v Velenju v športnem smislu več kot pestro. V petek zvečer bodo športni vikend otvorili tekači, v soboto bodo na svoj račun prišli kolesarji, v nedeljo pa se bodo ob Velenjskem jezeru, ki velja za pravi biser narave, zbrali triatlonci.

Poletje je v polnem zamahu, s poletnimi temperaturami pa so v polnem teku tudi športniki. Ker so vremenski obeti za prihajajoč vikend več kot odlični, se bodo ljubitelji športa in rekreacije, kot kažejo seznami prijav, v velikem številu družili v Velenju.

NT VELENJE
Nočni tek Velenje

V petek, 1. julija, bodo na Nočnem teku Velenje v poletno noč ob 21.00 stekli tekači, ki bodo pretekli bodisi 5 km bodisi 10 km in si tako nabrali nove točke v Fatburn tekaškem pokalu, ki ga podpirata Tomas Sport & Nike. Start in cilj obeh tekov bosta pred Wellness centrom Galactica. Najboljšim se obetajo lepe nagrade, vsi prijavljeni pa prejmejo majico, medaljo, diplomo in okrepčilo. Po teku sledi zabavni program z glasbo.

 

 

 

3. Kolesarski maraton Galactica
3. Kolesarski maraton Galactica

V soboto, 2. julija, bodo na 3. Kolesarskem maratonu Galactica v športnem duhu nadaljevali kolesarji. Slednji se bodo ob 10.00 zbrali pred Wellness centrom Galactica, od koder se bodo podali na 76 km dolgo kolesarsko turo, ki zajema tudi 530 višinskih metrov. Kolesa bodo poganjali skozi Mozirje vse do Gornjega Grada, nato pa skozi Zadrečko dolino vse do Nazarja in Šmartnega nazaj do Velenja.

 

 

 

7. Triatlon Velenje
7. Triatlon Velenje

Nedelja, 3. julij, bo dan za triatlonce. Le-ti se bodo preizkusili na 7. Triatlonu Velenje, ki si je že pridobil lep sloves. Na seznamu prijavljenih, ki šteje že 200 imen, so tudi številni udeleženci iz tujine, zato se pričakuje srdit boj za prva mesta. Triatlonci bodo tekmovali na super sprint triatlonu oz. triatlonu za vsakogar, kjer je možen tudi nastop v štafetah. Nekoliko bolje pripravljeni se bodo pomerili na olimpik triatlonu, ki bo prav tako izveden tudi v štafetni obliki. Tekme štejejo za slovenski pokal in pokal Alpe Adria. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, ki se bodo lahko udeležili cici akvatlona ali akvatlona, ki sta kombinacija plavanja in teka. Triatlonci se bodo zbirali od 11.00 dalje na centralnem prizorišču ob Beli dvorani pri Velenjskem jezeru.

VABLJENI!

Vir: Nino Cokan,
vodja prireditev

Za več informacij o dogodkih ali izjavo smo vam na voljo na sledečih kontaktih:
— spletna stran: www.fatburn.si
— e-pošta: prireditve@fatburn.si

PUSTITE KOMENTAR