Vabljeni na rokodelsko tržnico v Staro Velenje

0
1

Velenje, 17. junij 2016 – Krajevna skupnost Staro Velenje to nedeljo v sodelovanju z Mestno občino Velenje organizira Rokodelsko tržnico.

Da ročna dela ponovno prihajajo v ospredje in zanimajo tudi mlajše generacije, smo dokazali že v preteklem letu na rokodelskih tržnicah, ki so se odvijale v Starem Velenju. V mesecu juniju bo tako prva izmed štirih rokodelskih tržnic v letu 2016 in sicer v nedeljo, 19. junija 2016, med 10. in 15. uro v Starem Velenju.

Rokodelci in domači obrtniki iz vse Slovenije bodo predstavili svoje izdelke in prikazali njihovo izdelavo, prav tako bo njihove izdelke mogoče tudi kupiti. Prikazana bo izdelava izdelkov, izdelkov iz slame, izdelava čevljev ter izdelava različnih izdelkov iz recikliranega papirja, ročno tkanje in še mnogo več. Predstavile se bodo članice krožka klekljanja in kaligrafije Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje. Za najmlajše obiskovalce bo potekala ustvarjalno-doživljajska delavnica Starotrška pustolovščina, ki jo bo izvedel Mladi popotnik. Vse to pa bo popestril še spremljevalni program.

Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
www.velenje.si

PUSTITE KOMENTAR