Ose so otvorile sezono lige SEHA

0
15

Ose so včeraj, 7. septembra, otvorile težko pričakovano sezono lige SEHA s tekmo proti njihovemu večnemu rivalu Celju, že 103. slovenski večni derbi med omenjenima članskima moštvoma.

Ose so prvi slovenski dvoboj v zgodovini lige SEHA začele v obrambi. Prvi zadetek pa so, po navezi Mitrović-Toskić, Velenjske ose dosegle v svojem prvem napadu in izid poravnali na 1:1. Po precej izenačenih minutah so domačini po tretjem golu Alema Toskića v 5. minuti prvič prešli v vodstvo s 4:3. Pri Velenjčanih je blestel Alem Toskić, ki je v tem času zadel kar 5 golov (od šestih), rezultat se je izenačil na 6:6. Celjani so nato v 19. minuti rezultat spremenili na 7:11. Glavni trener rumenih os dr. Marko Šibila je ob tem poskusil tudi z menjavo vratarja (namesto Jožeta Baznika je v vrata prišel Rok Zaponšek). Kljub poskusom, da bi ulovili Celjane, jim do konca polčasa to ni uspelo in tako sta se ekipi po prvih 30. minutah dvoboja razšli z rezultatom 13:16.

Strelsko je drugi polčas v 2. minuti s svojim prvim zadetkom otvoril kapetan domačih rokometašev Niko Medved, po petih minutah pa so domači za gosti zaostajali za 3 zadetke, a so se ose z dobrim napadom in trdno obrambo v 8. minuti Celjanom uspele približati na le zadetek zaostanka (18:19). V 18. minuti so ose s prvo sedemmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Rok Golčar, prešle v vodstvo z 22:21. Ob izjemnem vzdušju svoje domače dvorane so ose uspele držati korak s Celjani in tudi sedem minut pred koncem vznemirljivega derbija sta bili dve najboljši moštvi v državi izenačeni. V 26. minuti so Velenjčani z dvema zaporednima obrambama Zaponška in lepo zaključeno akcijo z zadetkom Luke Mitrovića znova povedle s 26:25. Žal pa je Velenjčanom na koncu zmanjkalo tudi nekaj športne sreče in gostujoča ekipa je slavila z rezultatom 27:26.

Dr. Marko Šibila, trener RK Gorenje Velenje: „Najprej bi želel čestitati gostom iz Celja za zmago. Rad bi čestital tudi svojim igralcem za veliko borbenost. Žal nam je malo zmanjkalo, da bi bil izid vsaj izenačen. Ob bolj mirni igri in ob realizaciji 100% priložnosti bi lahko osvojili obe točki. Tako na žalost moramo obžalovati, da smo v določenem delu igre naredili preveč tehničnih napak, bili nezanesljivi pri izvajanju določenih akcij predvsem v stanju napada. Na ta način smo predvsem v prvem polčasu dovolili nekaj hitrih protinapadov gostom. Tako so si Celjani nabrali določeno prednost, ki je zelo pomembno vplivala na nadaljnji potek tekme. V prihodnje si še želimo graditi ekipo, popravit napake, ki smo jih delali in zadržati tisto kar je dobro. Sezona se je šele začela in sem prepričan, da bo še veliko lepega rokometa, tako v Velenju kot tudi na drugih igriščih v ligi SEHA in na ostalih tekmovanjih.

PUSTITE KOMENTAR